Her sperrer vegvesenet sjåførene inne

Vogntogsjåfører er oppgitt over dårlig informasjon fra Statens vegvesen i forbindelse med stengingen av E6 ved Stav om nettene. Flere vogntog er blitt sperret inne de siste dagene.

Sperret inne på E6

Torben Milberg kom seg ikke av gårde fra Stav i 04-tida tirsdag, slik han hadde planlagt.

Foto: Torben Milberg

Torben Milberg

Torben Milberg mener skiltingen på E6 ikke er god nok.

Foto: Privat

Statens vegvesen driver i disse dager asfaltarbeid på E6 nordover fra Stav Gjestegård i Malvik. Derfor stenges vegen om natta, men det er det ikke alle som har fått med seg.

Måtte vente i to timer

– Jeg kjørte nordover fra Larvik mandag og parkerte på bensinstasjonen på Stav i 19.30-tida mandag for å hvile. Da jeg skulle starte igjen tidlig tirsdag morgen var vegen sperret og jeg kom meg ikke ut. Først klokka 06.15 ble vegen åpnet, slik at jeg kom meg nordover, forteller den danske sjåføren Torben Milberg til NRK.

Mange vogntog starter kjøreturen allerede klokka 04.00, men da har de ikke kommet seg av gårde.

– Dette skal nå ha skjedd tre morgener på rad, ifølge trafikkvakta på stedet. Da synes jeg Statens vegvesen må varsle stengingen på en bedre måte, sier Milberg.

Oppdatert informasjon

Problemet er at skiltene med vegstenging er blitt satt ut etter at vogntogene har parkert på Stav. Dermed har de ikke fått med seg denne informasjonen.

– Vegvesenet viser til at de har lagt ut oppdatert informasjon på nettsidene sine, men det har ikke jeg fått med meg når jeg sitter og kjører, sier Torben Milberg.

Thor Asbjørn Lunaas

Thor Asbjørn Lunaas er leder for asfaltseksjonen i Statens vegvesen i Midt-Norge.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Ifølge Statens vegvesens hjemmeside er E6 nordover mot Hommelvik stengt fra klokka 20.30 til 06.00 neste dag på grunn av dekkelegging. Dette gjelder i perioden 5. til 11. juni.

– Vi har rett og slett ikke tenkt på denne gruppen trafikanter, men føler ellers at vi har varslet nattarbeidet på E6 så godt vi kan, sier lederen for asfaltseksjonen i Statens vegvesen i Midt-Norge, Thor Asbjørn Lunaas, til NRK.

Vegvesenet vil nå endre tidspunket for når det varsles om nattestengingen.

– Informasjonstavla i Okstadbakken vil oppdateres, og den vil nå varsle tidligere om når E6 stenger. Vil vil også ta kontakt med de som står parkert på Stav for å varsle dem før vi stenger veien, sier Lunaas.