NRK Meny
Normal

Ønsker forvaring for voldtektstiltalt mann

Statsadvokaten mener det er stor sjanse for at 27-åring fra Trondheim vil begå flere voldtekter i framtida.

Aktor Unni Sandøy

Statsadvokat Unni Sandøy har ført saken for påtalemyndighetene de fem dagene som var satt av til saken i tingretten.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Jeg har i løpet av uka landet på at forvaring med tidsramme på åtte år, med en minstetid på fem år og seks måneder, er en riktig straff i denne saken, sier statsadvokat Unni Sandøy.

Denne uka har en svært grov voldektssak gått i Sør-Trøndelag tingrett. En 27-åring fra Trondheim har stått tiltalt for tre grove voldtekter. Ifølge tiltalen har trondheimsmannen ved bruk av vold og trusler skaffet seg seksuell omgang med tre forskjellige kvinner. Voldtektene ble begått på en særdeles smertefull og krenkende måte.

En av kvinnene fortale i retten denne uka at hun hadde store smerter etter voldtekten.

– Uenighet om oppgjør

Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen

Advokat Øyvind Bergøy Pedersen har forsvart 27-åringen i retten.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Tiltalte har gjennom hele rettssaken mot han nektet straffskyld for de grove voldtektene. Han har derimot innrømmet den delen av tiltalen som går på vold og besittelse av en mindre mengde narkotika.

27-åringen hevdet i sin forklaring at bakgrunnen for det hele munner ut i uenighet om oppgjør etter at han hadde kjøpt sex av de tre kvinnene han er tiltalt for å ha voldtatt.

Han erkjenner å ha hatt sex med disse prostituerte, men han bestrider at han har tvunget dem til å gjøre dette, sa mannens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen til NRK tidligere denne uka

.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n