NRK Meny
Normal

Nye stillinger og lav ledighet

Nye tall fra NAV viser stabil arbeidsledighet i Nord-Trøndelag, og flere nye stillinger i Sør-Trøndelag. Men begge distriktene har mange ledige stillinger.

Nav-logoen på veggen til Navs hovedkontor i Oslo
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nord-Trøndelag har en liten økning med arbeidsledighet siden samme tid i fjor. Totalt er 2,7 prosent av arbeidsstyrken helt ledige.

I Verdal og Levanger er økningen på arbeidsledige størst, samtidig som de er kommunene med størst arbeidsledighet.

Usikker utvikling

Sommermånedene er vanligvis den tiden av året med høyest ledighet. Dette kan bl.a. forklares med at mange unge har avsluttet studier og skolegang, og registrert seg som arbeidssøkere. Etter sommeren og fram til oktober – november går antall arbeidsledige normalt ned. Per nå er det imidlertid knyttet en del usikkerhet til utviklingen framover.

Statoil

Statoils varslede kutt vil gi flere arbeidsledige i Trøndelag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Som det har blitt kjent gjennom media den siste tiden, står industribedrifter som Kværner og Fosdalen Industrier foran en høst med lavere aktivitet og permitteringer. Bakeriet i Lierne er avviklet, Nexans i Namsos står i fare for å bli nedlagt, og Statoils varslede nedskjæringer kan påvirke oss. Dette gjør at vi trolig vil få noen flere ledige i fylket enn prognosen vår viser, sier Vegard Rydningen, fylkesdirektør i NAV Nord-​Trøndelag, i en pressemelding.

På den positive siden ble det i juni meldt inn mange stillinger til NAV Nord-Trøndelag. Flest jobber å søke på var det innen helse- og omsorgssektoren, men også innenfor bygg og anlegg, barne- og ungdomsarbeid, og undervisning. Det var også lyst ut en del stillinger innenfor ingeniør og IKT.

Flere nye stillinger i Sør-Trøndelag

I første halvår økte antallet nye stillinger registrert hos NAV med 3 prosent sammenlignet med 2014. Arbeidsledigheten har en liten økning fra samme tid i fjor.

– Totalt sett er økningen i ledighet er liten og fylket ligger godt under gjennomsnittet for landet. Samtidig ser vi at stillingstilgangen er god og økende sammenlignet med fjoråret, sier Bernt Asle Arntsen, avdelingsdirektør i NAV Sør-Trøndelag, i en pressemelding.

Antallet nye stillinger innen helse, pleie og omsorg økte med 20 prosent sammenlignet med samme tid i fjor og det er i alt utlyst over 1 800 stillinger i disse yrkene. Også innen undervisning er det en stor økning. Mens det er en viss reduksjon i antallet nye jobber innen industrien.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.