NRK Meny
Normal

NRK-veteran fikk hedersprisen

NRK-veteran Kari Sørbø fikk hedersprisen på Hellkonferansen i går.

Kari Sørbø får hederspris på Hell-konferansen

NRK-veteran Kari Sørbø fikk hedersprisen under festmiddagen i går kveld av juryleder Sveinung Uddu Ystad.

Foto: Hellkonferansen

– Nå skal dere få en nyhet: nå er jeg stum!

Kari Sørbø var i sjokk og skjønte ingen ting da hun i går kveld fikk hedersprisen under festmiddagen på Hellkonferansen 2016. Men hun er svært glad og takknemlig.

– Jeg er veldig glad, og det er jo litt spesielt at en vestlending får en trøndersk journalistpris, sier NRK-veteranen med den kjente radiostemmen dagen derpå.

– Jeg er glad og takknemlig, og veldig glad for at jeg får jobbe som utegående reporter i NRK Trøndelag. Jeg synes det er kjempeartig og har tenkt å fortsette med det veldig lenge.

Lytteren i fokus

«Årets hederspris går til en person som startet sin karriere på Finnmarkskysten i 1979. I fem tiår har reporteren og programlederen satt sitt preg på NRK, regionalt og nasjonalt. Hun har alltid lytteren eller tv-seeren i fokus når hun lager reportasjer, og lar ingen slippe unna vanskelige spørsmål, skriver juryen blant annet i sin begrunnelse for prisen.

– Dette med fem tiår er feil, så gammel er jeg ikke! Men jeg ser det står på diplomet, sier Kari Sørbø som mener journalistikken er viktigere enn noen gang.

– Jeg synes det å være journalist er mer utfordrende enn noen gang, og da nedbemanner man. Som jeg sa i går kveld under prisutdelingen: det er viktig for unge journalister å være modige, og kritiske. Det er ikke bare antall klikk som betyr noe.

Lajla Ellingsen og Mari K. By Rise

Adresseavisens Lajla Ellingsen (t.v.) og Mari K. By Rise fikk prisen for beste nyhetsjournalistikk.

Foto: Hellkonferansen

Avvik i Trondheim

Hellkonferansen er Trøndelags viktigste arena for journalistfaglig debatt, inspirasjon og kunnskapsbygging. Og mange priser ble delt ut.

Journalistene Lajla Ellingsen og Mari K. By Rise i Adresseavisen fikk prisen for beste nyhetsjournalistikk for sine reportasjer om avvik innen eldreomsorgen i Trondheim før valget i fjor.

«Et omfattende graveprosjekt som avdekker kritikkverdige forhold som direkte eller indirekte berører et stort antall innbygger i Trondheim. Juryen er imponert over hvordan tålmodighet og systematisk arbeid for å få innsyn bidrar til å sette dagsorden også på nasjonalt nivå», skriver juryen.

Jenta i den gule genseren

Adresseavisens Åge Winge fikk den trønderske journalistprisen for sin reportasje der han fulgte Nour (2) – jenta i den gule genseren – gjennom tre dramatiske døgn på flukt gjennom Europa. Han fikk også prisen for bildejournalistikk for den samme saken.

Åge Winge får den trønderske journalistprisen

Åge Winge i Adresseavisen fikk den trønderske journalistprisen.

Foto: Hellkonferansen

«Vinnerbidraget treffer som en knyttneve i magen. Å følge en familie, spesielt gjennom en liten jente, gjennom Europa, er en brilliant måte å fortelle historien en av vår tids viktigste samfunnstema», står det i begrunnelsen fra juryen.

Kvalitetsjournalistikk for barn

Prisen for årets featurejournalistikk gikk til Newton-redaksjonen i NRK på Tyholt for sendingen «Fødsel».

«Mesteparten av journalistikken lages for voksne, men årets prisvinner utmerker seg ved å lage kvalitetsjournalistikk for barn. Ved hjelp av enkle, men sterke virkemidler oppleves en stor nærhet til den dramatiske og fantastiske opplevelsen en fødsel er», skriver juryen.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.