Hopp til innhold

Northugs manager: – Må finne ut hva slags løp Petter vil gå

Til tross for vedtaket fra skistyret har ikke Petter Northug bestemt seg for om han vil gå verdenscuprenn denne sesongen.

Northug flipper burgere i Melhus

Petter Northug var onsdag i Melhus på sponsoroppdrag. Til høyre i bilde, er manager Are Sørum Langås.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Selv om skistyret vedtok at Petter Northug kan konkurrere i verdenscupen denne sesongen er det likevel ikke sikkert om langrennsstjernen kommer til å stille i verdenscuprenn.

Northug og autograf

Mange hadde møtt opp for å få et møte med langrennsstjernen.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Vi har ikke sagt så mye om hva Petter ønsker å gå til vinteren og har ikke gått ut med hva slags mål Petter skal ha denne sesongen. Det er et mesterskapsfritt år, så vi må finne ut hva slags løp Petter ønsker å gå, sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK.

– Men vi får se Petter Northug i verdenscupen?

– Han skal ikke legge opp i alle fall, det er helt sikkert. Han trener godt og er sugen på å gå flere gode skirenn fremover, sier Langås.

LES: Dette betyr Northug-vedtaket

Vil prøve å få til en langsiktig løsning

Northug fikk før sesongen 2014/2015 lov til å fortsette samarbeidet med Coop og likevel konkurrere internasjonalt. Avtalen strakte seg til 7. april i år. I går besluttet skistyre å tilby den samme avtalen også for sesongen 2015/2016. Hva dette har å si for årets sesong vil ikke Northugs manager si noe om.

– Det er litt tidlig å si. Det har vært en liten periode nå, hvor vi ikke har hatt så mye dialog med skiforbundet. Etter vedtaket i går er det naturlig at vi setter oss ned for å se om vi får til en langsiktig løsning, sier Langås.

LES: Mot nye spesialavtaler for Northug

– Regner med å høre fra forbundet snart

Både president Røste, generalsekretær Stein Opsal og langrennskomitéleder Torbjørn

Røste

Skipresident Erik Røste, leder i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad og generalsekretær i Norges Skiforbund Stein Opsal under tirsdagens pressemøte.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Skogstad understreket at de vil ha Northug til å signere en avtale så snart som mulig, og helst før sommerferien.

Det nye vedtaket innebærer at utgangspunktet for Northug er mye bedre enn han kunne drømme om etter vedtaket som ble gjort for ett år siden. Northugs manager tror de kommer til å innlede samtaler med skiforbundet i løpet av kort tid. Likevel er det ingen grunn til å tro at Petter Northug sier ja takk til det første og beste som kommer på bordet. Han vet at han har gode forhandlingskort.

– Jeg regner med vi kommer til å høre noe fra skiforbundet i løpet av de neste dagene, forteller Langås.

Hvilke krav og Northug kommer til å stille vil ikke Langås uttale seg noe om.

– Vi skal ha en dialog med skiforbundet, men den dialogen vil bli mellom oss og Skiforbundet.

LES: Northug splitter skistyret