Mottaksleder sa opp to uker før flyktningene kommer

I løpet av januar skal Hegratunet bli asylmottak for cirka 40 ungdommer fra 15 til 18 år. Like før jul sa den nytilsatte mottakslederen opp jobben.

Hegratunet

Kommende uke flytter enslige, mindreårige asylsøkere inn på Hegratunet. Like før jul sa mottaksleder Marit Larsen opp jobben hun hadde fått tre uker tidligere. Bildet er tatt da politiet sperret av bygget etter hærverk i november.

Foto: NRK

De unge asylsøkerne kommer til Hegratunet i løpet av kommende uke. Om lag 40 ungdommer er ventet å flytte inn på mottaket som ligger i bygda Hegra i Stjørdal kommune før januar er omme.

Dette ble klart i november, og 1. desember takket barnevernspedagog Marit Larsen ja til jobben som mottaksleder. Etter tre uker sa hun opp jobben.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om dette, sier Larsen til NRK.

Krevende og hektisk oppstartfase

Marianne Solberg

Daglig leder ved Hegratunet, Marianne Solberg, sier kvaliteten på asylmottaket blir det samme selv om mottakslederen sa opp jobben.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

Daglig leder ved Hegratunet, Marianne Solberg, vil heller ikke si hvorfor mottakslederen har sagt opp.

– Dette er en nyetablering, og arbeidet i oppstartfasen er spennende, men også krevende og veldig hektisk. Vi jobber med korte tidsfrister som UDI gir oss. Det er opp til hver enkelt person om de ønsker å gå videre i arbeidet eller ikke. Marit har tatt avgjørelsen om ikke å fortsette. Jeg ønsker ikke å gå i detalj på hvorfor, sier Solberg til NRK.

Ifølge henne vil ikke oppsigelsen bety noe for kvaliteten på mottaket.

– Som daglig leder er jeg svært godt involvert i planleggingen, og har full oversikt over det som skal skje. Vi skal klare dette, sier Solberg.

Hegratunet ble i november utsatt for hærverk.

Sosionom er ny mottaksleder

Ny mottaksleder er sosionom Marianne Wang. Hun hadde første arbeidsdag 28. desember.

Wang er svært ordknapp om den nye jobben når NRK ringer, men sier noe om forventningene:

– Det blir spennende, sier den nyansatte mottakslederen.