NRK Meny
Normal

Moser ga tips til hvordan man vinner nobelprisen i medisin

Nobeluken for May-Britt og Edvard Moser har hittil bestått av signering av stoler og besøk hos Skavlan. Men det paret ser mest fram til, er nobelforedragene sine. Da får de snakke om det de brenner for.

Mosers

Edvard Moser, May-Britt Moser og John O'Keefe møter pressen i Stockholm lørdag

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix

– Det har vært gøy, men vi ser alle fram til foredragene i morgen. Det er slik vi overlever – med forskning! smiler May-Britt Moser.

Sammen med mentor og medprisvinner John O'Keefe holdt hun og Edvard Moser pressekonferanse på Nobel Forum på Karolinska institutet i Stockholm lørdag.

LES: Følges av over hundre personer

Ga råd

Mottakelse

Nobelsekretær Goran Hansson tar imot Edvard Moser og May-Britt Moser i Stockholm.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix

En lattermild trio svarte på spørsmål fra pressen og en stor gruppe studenter fra hele verden. Både kinesiske og australske studenter hadde tatt turen til Sverige, og ba om råd fra nobelprisvinnerne i medisin for hvordan også de kan vinne prisen en dag.

– Lidenskap. Dere må like det dere gjør, ikke gjør ting dere ikke liker, sier Edvard.

– Hvis dere jobber for å vinne nobelprisen, kommer dere nok ikke til å gjøre det, utdyper han.

LES: Er bastet og bundet til NTNU

Ga rotte i gave

Moser landet i Stockholm torsdag og siden har det gått i ett. Fredag var de gjester på Skavlan, lørdag fikk de signere hver sin stol på Nobelmuseet – noe som er blitt tradisjon for nobelprisvinnerne i Stockholm.

Ved navnene skrev de små hilsener. Looking for crystals in the brain skrev Edvard. Passion for mysteries skrev May-Britt. Still finding my way, skrev ekteparets mentor John O'Keefe.

Ekteparet donerte også en lekerotte til museet. Den heter Sofia, opplyste May-Britt.

Onsdag mottar de tre Nobelprisen i medisin for oppdagelsen av hjernens gitterceller og hvordan cellene bidrar til vår stedsans

LES: Ekteparet Moser hopper av glede