NRK Meny
Normal

Moan trår til innendørs

Landslaget i kombinert har fått ei unik tredemølle for innendørs rulleskiløping.

Kombinertløperen Magnus Moan svetter over stavene mens han skøyter, kilometer etter kilometer. Men nysnø og skøyteski er byttet ut med ei 18 kvadratmeter stor tredemølle og rulleski.

 

Tredemølle
Foto: Erland Knutsen / NRK

 

Slipper våt asfalt

Anlegget til nær to millioner kroner står på Institutt for bevegelsersvitenskap, det rullende underlaget gjør det mulig for løperne å gå i opptil 25 kilometer i timen.

Denne uka har løperne testet oksygenopptaket på tredemølla, men maskina gjør det også mulig for løperne å slippe både biltrafikk og våt asfalt.

Magnus Moan
Foto: Erland Knutsen / NRK

- Vi har nok av regnværsdager i Trondheim og da er det fint å stikke hit for å gå på rulleski, tredemølla er stor nok til at to kan gå langtur, sier Magnus Moan til NRK.

Tester og teknikk

- Her får de testa den fysiske formen, dessuten har matta innebygde kraftsensorer slik at det går an å få ut en del i forhold til teknikken, sier Atle Kvålsvoll, utholdenhetsansvarlig i Olymipiatoppen.

Anlegget har også videoutstyr slik at man kan gjøre skikkelige analyser av teknikken.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.