Hopp til innhold

Meldalssodd

 

Meldalssodd

1 kg okse-, svine- eller fårekjøtt fra låret, uten ben
3 liter vann
3 - 4 ts salt
5 hele svarte pepper
2 cm terning frisk ingefær
1 ts hakket løk
5 dl gulrot i strimler
5 dl kål i biter
5 dl kålrotterninger

Kjøttboller
200 g medisterfarse

Legg kjøttet i en kjele med vann, salt, pepper og ingefær. Kok opp, skum godt og la det trekke til det er mørt. Ta det opp til avkjøling og skjær det i skiver. Hell litt av kjøttkraften over dem for å hindre uttørking. Kok grønnsakene i kraften til de er møre. Lag suppeboller av medisterfarsen og trekk dem i kjøttkraften sammen med grønnsakene.

Melboller
2 dl husholdningsfløte
1, 5 ts sukker
120 g hvetemel
2 egg
1 kryddermål malt muskat

Kok opp fløte og sukker. Rør i melet og kok til massen slipper kjelen. Avkjøl litt og tilsett eggene ett og ett. Smak til med muskat. Lag små boller og la dem trekke i kraften i ca. 10 minutter.

Anrett kjøttskivene på fat. Server med suppen med grønnsaker, kjøttboller og melboller, kokte poteter og flatbrød.

Oppskrifta er henta fra boka "Matgleder fra Trøndelag" av Trondheimkokkenes Mesterlaug og Kokkenes Mesterlaug i Nord-Trøndelag.