Hopp til innhold

Mann utsatt for blind vold i Trondheim: Voldsmannen fanget på video

En ansatt på en restaurant i Trondheim tok seg en pause fra jobb da han brått ble overfalt og slått av en forbipasserende. Politiet har pågrepet en mann i starten av 20-årene, og søker nå etter to andre i forbindelse med saken.

UMOTIVERT VOLD: Overvåkningsbilder bidro til at politiet kunne pågripe en mann i 20-årene for blind vold på Solsiden i Trondheim.

Arbeidspausen endte med kjevebrudd for en ansatt ved restauranten Una Pizzeria e Bar på Solsiden i Trondheim. Mannen, som hadde satt seg ned på en plastkasse ved bakdøra til restauranten, fikk seg et slag i ansiktet av en tilsynelatende tilfeldig forbipasserende.

– Politiet har all grunn til å tro at volden var umotivert, sier krimvaktleder i Trøndelag politidistrikt, Arve Vagnild.

Ved hjelp av overvåkningsvideoer og tips fra publikum, har politiet nå klart å identifisere voldsutøveren – en mann tidlig i 20-årene.

Adresseavisen skrev om saken først. Til avisa sier den fornærmede at den nå siktede mannen spurte om han hadde røyk.

– Jeg svarte at jeg ikke røyker. Det virket som om det gjorde ham sint, sier han til Adresseavisen.

Søker etter to andre menn

Overvåkningsbildene viser tre menn som streifer i en gangvei ved restauranten. To av dem ser ut til å prate sammen, før den ene tar fart og gir mannen som sitter på plastkassen et knyttneveslag i ansiktet. Deretter spurter han rundt hjørnet og blir borte. Den fornærmede reiser seg opp mens han tar seg til ansiktet.

Mannen i 20-årene ble tirsdag ettermiddag pågrepet av politiet og siktet for kroppskrenkelse. Han har tilbrakt store deler av ettermiddagen i avhør sammen med forsvareren sin, Tore Angen.

Krimvaktleder Vagnild vil ikke kommentere om den unge mannen har erkjent straffskyld.

– Vi må holde kortene tett til brystet mens vi etterforsker saken. Dette er en betent sak, og vi er nå i en sentral del av etterforskningen.

Politiet jobber blant annet med å identifisere de to andre som overvåkningskameraene har fanget opp.

Den siktede mannen er tidligere registrert hos politiet, men skal ikke ha vært involvert i voldssaker.

Mulig sammenheng med annen voldsepisode

Parallelt med etterforskningen på Solsiden, jobber politiet med nok en voldsepisode. Denne fant sted fredag 20. juli – to dager senere – i Erling Skakkes gate om lag en kilometer unna Solsiden.

Ifølge Vagnild er det likhetstrekk mellom de to episodene.

– Også denne virker å være umotivert, sier krimvaktlederen, som ikke utelukker at det kan være en sammenheng.