Hopp til innhold

Mann fra Lierne omkom i snøskred

Den 21 år gamle mannen som omkom i et snøskred på Svalbard på lørdag var opprinnelig fra Lierne kommune.

Sysselmannen og Røde Kors søker i raset i Fardalen på Svalbard

Det ble søkt i fire timer etter raset, for å være sikre på at ikke flere liv hadde gått tapt.

Foto: Arild Lyssand / Sysselmannen på Svalbard

Lørdag rundt klokken halv tolv fikk redningsmannskaper melding om at det hadde gått et skred nederst i den populære scooterløypa i Fardalen, omtrent sju kilometer fra Svalbard. Den omkomne ble funnet etter en drøy time, og viste seg etter hvert å være 21 år gamle Emanuel Storaunet fra Lierne skriver Namdalsavisa.

Kriseteamet i Lierne kommune ble varslet lørdag kveld og vært operativt siden det, og politiet har også bistått med å varsle pårørende.

Lite samfunn

– Lierne er et lite samfunn, der alle kjenner alle. Så dette preger oss i kommunen i dag, sier rådmann Karl Audun Fagerli til adressa.no.

Storaunet skal ha vært på Svalbard i forbindelse med jobb, men er født og oppvokst i Lierne. Det er også der han har gått på skole og har mange bekjente.

Ifølge VG skal det avholdes en minnestund for Storaunet i Svalbard kirke i Longyearbyen mandag klokken 10.

Alene på scooter

Sysselmann Odd Olsen Ingerø fortalte til NRK på lørdag at de fant en snøscooter på stedet der den omkomne ble funnet.

– Storaunet var en type som likte å ta seg en tur med snøscooteren alene og at han også var det i går. Den avdøde 21-åringen jobbet til daglig som mekaniker på Svalbard, sier 1. betjent Arild Lyssand hos Sysselmannen til VG

Ifølge Olsen Ingerø har det vært væromslag i området de siste dagene. Etter en perioden med minusgrader kom det flere plussgrader, vind og regn. Ved slike temperatursvingninger øker faren for skred.

Stor leteaksjon

Skredet var veldig stort, og gikk over scooterløypa nede i Fardalen. Letemannskaper søkte lenge på stedet for å være helt sikkert på at ikke flere personer hadde blitt tatt av snømassene.

– Det er fortsatt skredfare i området og folk frarådes å kjøre i Fardalen når forholdene er som nå, sier, Olsen Ingerø.

Skred Fardalen, Svalbard

Siste fra Trøndelag