Mann er frikjent for barnelokking

En 63 år gamle mann ble lurt til å møte ei jente han trodde var 14 år. Han ble tiltalt for barnelokking, men er nå frikjent i tingretten.

Sør-Trøndelag tingrett, Trondheim tinghus

Sør-Trøndelag tingrett mener en mann ble forledet til å møte ei 14 år gammel jente. I virkeligheten var det en privatperson som ville lokke mannen i ei felle.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

I dommen fra Sør-Trøndelag tingrett står det at rettstradisjonen vår er bygget på at det er politiet og ikke privatpersoner som skal etterforske og avdekke straffbare handlinger, skriver adressa.no.

Ble lurt

Den 63 år gamle mannen trodde at han chattet på nett med ei 14 år gamle jente. I virkeligheten var det en privatperson som utgav seg for å være ei ung jente.

– Mannen trodde han skrev med en 14-årig jente, men det var hele tiden meg han chattet med, sier privatpersonen fra Drammen til avisa.

Det ble avtalt at de skulle møtes og dette ble filmet av privatpersonen og en venn.

Frikjent

Den 63 år gamle mannen ble tiltalt for barnelokking med tanke på å begå seksuelle overgrep.

Sør-Trøndelag tingrett mener mannen ble utsatt for en ulovlig, privat provokasjon. Retten er heller ikke i tvil om 63-åringen ble forledet til en handling som han ellers ikke ville ha begått.

Dommerne mener at det vil stride med den alminnelige rettsfølelsen om tiltalte skal straffes for å ha blitt lurt. «I beste fall har tiltalte utvist usedvanlig dårlig dømmekraft», heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett, melder adressa.no.