Målt av UP i 174 kilometer i timen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En mann må i fengsel etter å ha blitt dømt for råkjøring i en 70-sone på E6 sør for Trondheim.

Sørtrønderen i slutten av 40-årene ble stanset ei oktobernatt i 2008 av en politibetjent fra utrykningspolitiet som hadde foretatt en gjennomsnittsmåling. Farten var 174 kilometer i timen, langt over fartsgrensen på stedet der det er 70-sone.

– Politiet målte feil bil

I tingretten ble han dømt til fengsel i 50 dager og fradømt førerkortet i tre år og tre måneder. Men mannen anken dommen til lagmannsretten. Mannen mente at politiet målte farten på en annen bil enn hans.

Han forklarte at han hadde kjørt av E6 på grunn av problemer med bilen. Senere kjørte han ut på veien igjen og ved utgangen av en tunnel ble han forbikjørt av en bil i stor fart. Mannen mener det var denne bilen UP-betjenten hadde målt farten på.

Ble ikke trodd

Et flertall av dommerne i lagmannsretten mente politiet målte farten på mannens bil. Retten peker på at det er en teoretisk mulighet for at mannen kan ha kjørt ut på E6 uten at politimannen hadde registrert det. Men de mener at denne tidsperioden var på få sekunder og valgte å se bort fra den muligheten.

Frostating lagmannsrett fant mannen skylding i det de ser på som en «meget alvorlig fartsovertredelse». I dommen pekes det på at strekningen er svært ulykkesbelastet og at kjøringen skjedde om natten. Retten mener det også er skjerpende at mannen hadde en passasjer i bilen.

Mannen er dømt til fengsel i 50 dager. Han er også fradømt førerkortet i tre og et halvt år og må betale 8.000 kroner i saksomkostninger.