Lydbokforlaget legger ned i Melhus

Lydbokforlaget legger ned hovedkontoret i Melhus etter 25 års drift. 13 ansatte blir rammet.

Krimbøker, lydbøker

Lydboksalget har gått ned de siste årene. Derfor må Lydbokforlaget kutte utgiftene.

Foto: Kristin Rivrud / NRK

– Det har vært 25 fine år i Melhus, og jeg er glad for dem. Jeg er ikke glad for styrets beslutning. Lydbokforlaget har hatt store økonomiske problemer. Styret valgte å legge ned, og det er ikke etter mitt ønske, sier Herborg Hongset til Trønderbladet. Hun jobber ved hovedkontoret og var med på å starte forlaget .

Hittil har forlaget hatt hovedkontor i Melhus og en avdeling i Oslo. Nå blir hele virksomheten flyttet til Oslo.

Herborg Hongset

Herborg Hongset.

Foto: Privat

– Hadde det vært lønnsomt å fortsette i Melhus, så hadde vi gjort det, sier Paul Hedlund, daglig leder i lydbokforlaget til NRK.

Må kutte utgiftene

– Bakgrunnen for at vi legger ned i Melhus er at omsetningen og resultatene de siste par årene har sviktet betydelig. Derfor må vi se på alle innsparingsmulighetene for å sikre at det fortsatt blir utgitt lydbøker i Norge, sier Hedlund.

Ifølge Hongset er det endringer i de tradisjonelle salgskanalene som fører til at det blir solgt færre lydbøker.

– Det har blitt mindre salg gjennom bokklubbene og flere laster ned piratversjoner av lydbøker. Det har også blitt lavere priser, og dermed mindre marginer, sier hun.

Beholder noen funksjoner

De fleste av de 13 ansatte i Melhus mister jobben, men enkelte funksjoner skal fortsatt drives derfra, ifølge Hedlund. Noen får også tilbud om å fortsette i Oslo.

– De fleste må nok se seg etter annet arbeid. Vi skal følge alle bestemmelser i arbeidsmiljøloven. Ingen skal i ettertid si at prosessen er feil, selv om man kan være uenig i utgangspunktet, sier Hedlund.