NRK Meny
Normal

En på frifot etter knivstikking

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet etter at en 31-åring knivstukket på Lade i Trondheim torsdag kveld.

Knivstukket på Lade

En 31 år gammel mann ble stukket med kniv på Lade torsdag kveld, men er nå utenfor livsfare.

Foto: Stein Roar Leite/NRK

Politiet leter etter enda en gjerningsmann, uten å være sikre på hvem denne mannen er.

– Vi driver ingen aktiv operasjon nå, og har overført saken til etterforskningsavdelingen. Vi har pågrepet en mann og leter etter en siste gjerningsmann, men verken den pågrepne eller fornærmede er avhørt ennå, sier operasjonsleder Reidar Stokke i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK i 05-tiden fredag.

Det var vitner til et slagsmål som meldte fra til politiet om at en mann var knivstukket klokken 20.29 torsdag kveld. Knivstikkingen skjedde utendørs og bevæpnede polititjenestemenn rykket ut til stedet.

Utenfor livsfare

Den knivstukne mannen ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet, og kjørt til St. Olavs Hospital. 31-åringen skal ha blitt stukket i siden, og ble torsdag kveld operert for skade på milten.

– Han er stabil og utenfor livsfare, forteller operasjonslederen til NRK.

Vitner har forklart at flere menn var involvert i saken, og rundt klokka 22.15 pågrep politiet en mann i 20-årene.

– Mannen er pågrepet og siktet i saken. Vi kjenner foreløpig ikke relasjonen mellom de to. Fornærmede er ikke våken etter operasjon, mens gjerningsmannen er for rusa, sier Reidar Stokke.

Godt signalement

Politiet brukte blant annet hunder i søket etter de to gjerningsmennene. De kjenner ikke identiteten til mannen som natt til fredag fortsatt er på frifot.

– Vi vet egentlig ikke hva som har skjedd, men vitner observerte tre personer som sloss, og en som ble knivstukket. Vi har et godt signalement å gå etter på bakgrunn av disse vitneobservasjonene, sier Reidar Stokke.