Hopp til innhold

Seks personer til sykehus etter brann

Seks personer er sendt til sykehus etter brannen i flissiloen på Holla Metall ved Kyrksæterøra.

Holla Metall

Brannen i et smeltverk i Hemne kommune er nå under kontroll.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

– For sikkerhetsskyld har vi sendt seks mann til sykehus til kontroll på grunn av brannen. Det er fordi det har vært en del røyk i området, forteller verfstdirektør Einar Olav Skei.

Brann på Holla Metall ved Kyrksæterøra.

Seks personer er sendt til sykehus for sjekk, informerer verftsdirektør Einar Olav Skei.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Brannen som oppsto var i bedriftens største ovn, og det har satt en stopper for produksjonen.

– Det er stopp på ovnen, og da står produksjonen. Så vi må nå finne ut hva som har sjedd, og rette opp i det, sier direktøren.

Det var spon og kull i et råmaterialelager tok fyr, men grunnen til brannen er fortsatt uklar. Det skriver firmaet Wacker, som produserer silisiumsmetall på Holla, i en pressemelding. De skriver også at det er for tidlig å anslå skadeomfanget av brannen.

Seks personer er sendt til sykehus etter brannen i flissiloen hos Holla Metall ved Kyrksæterøra.

VIDEO: Det var vanskelige forhold for brannvesenet på brannstedet, forteller brannsjef Reidulf Myren.

Vanskelig å slukke brannen

– Vi ble oppringt i natt klokken kvart på fire om at det var brann på Wacker Holla, i produksjonshallen. Vi ble møtt av my varme og røyk. Det var vanskelig for oss å gå inn fordi det var så lite oversiktlig, sier brannsjef Reidulf Myren.

Brann på Kyrksæterøra

Det er stort skadeomfang etter brannen på Holla Metall ved Kyrksæterøra.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Bygningen det brant i var gjorde situsajonen vanskelig for brannslukkerne. Brannen foregår i en flissilo, og det jobbes fortsatt med slokking.

– Bygget består av fem-seks etasjer og mange trapper, så det er innviklet å komme seg frem. Nå har vi kontroll, men det er varme løs i noen flissiloer enda. Vi kjører på med vannkanon for å avkjøle flisa. Det er vanskelig å si når det er helt slokket, men bedriften skal prøve å tømme siloene så vi får ut det som er varmt i dem, forteller Myren.

Brannsjefen vet ikke hvor lenge slukkingsarbeidet vil holde på, men de vil i hvert fall jobbe med det ut dagen.

Måtte trekke ut røykdykkere

Brann kyrksæterøra

Brannen sett på avstand.

Foto: Tipser

– Brannen fikk utviklet seg mer enn de hadde håpet når de måtte trekke ut røykdykkere i en periode da kjølingen fra noen ovner forsvant. Da ble det en del smeller i noen rørsystem som de ble litt bekymret over. Da fikk brannen tak i en flissilo som de etterhvert har begynt å få kontroll på nå, forteller brannmesteren.

Det tok fyr i et lagerbygg, og det tok tid før brannmannskapet fikk kontroll på situasjonen. Det var folk på jobb som meldte fra om brannen.