NRK Meny
Normal

Lærer dømt til fengsel for nedlasting av overgrepsbilder

En lærer i Sør-Trøndelag er dømt til fem måneders fengsel for nedlasting av overgrepsbilder- og videoer av barn.

Trondheim tinghus

En lærer i Sør-Trøndelag er dømt til fem måneders fengsel for nedlasting av overgrepsbilder- og videoer av barn.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

En lærer er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fem måneders fengsel for nedlasting av overgrepsbilder- og videoer av barn.

Retten fant det skjerpende at mannen har delt bilder på nettet og dermed bidratt til å opprettholde et marked for overgrepsbilder. Det ble også regnet som straffeskjerpende at han hadde tatt bilder av sin egen datter i badekaret.

Samtidig fikk mannen, som er i 30-årene, to måneders strafferabatt for fordi han ga en uforbeholden tilståelse, skriver adressa.no.

– Det som skiller denne saken fra mange av de andre i dette sakskomplekset, er at siktede hadde mange poseringsbilder og ikke grove overgrepsbiler av barn. Dette gjenspeiles i straffutmålingen, forklarer aktor i saken, politiadvokat Jørgen Aunet, til avisen.

Jørgen Aunet

Aktor i saken, politiadvokat Jørgen Aunet.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.