Kulturministeren fikk prøve seg i Minecraft

Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland er med på laget når ivrige Minecraft-spillere skal bygge alle de 19 kommunene i landet. Med seg hadde hun eksperthjelp i form av sønnene sine.

Norges øverste spillsjef taler i Minecraft

Se kulturministeren holde sin første tale i den virtuelle verdenen.

– Det er mange barn, unge og voksne som er veldig opptatt av dataspill. Det gjør at også spill er et sterkt kulturuttrykk. Det er viktig å sette seg inn i og forstå for en kulturminister, så nå får jeg virkelig prøvd meg på dypt navn, sier Helleland.

Hun mener det er viktig å sette seg inn i hva det er barna faktisk holder på med på fritida.

– Det er vanskelig å følge med på hva som skjer hele tida. Jeg tror det er lurt å sette seg inn i hva barna dine faktisk driver med. Spør deg selv om det er greit at de holder på med dette, og hva selve spillet går ut på.

Holdt virtuell tale

Ved hjelp av sin spillfigur holdt hun en tale til de som fulgte med på sendinga rundt i landet.

– Jeg kan jo ikke dette her, så det er viktig å ha eksperthjelp, sier Helleland og referer til sønnene Bernhard og Konrad på henholdsvis 10 og 8 år.

Det var en helt ny erfaring for kulturministeren, selv om hun er vant til å holde taler ellers.

– Det var veldig annerledes å holde en virtuell tale i Minecraft. En helt ny erfaring for en kulturminister, men veldig artig, sier Helleland.

Følg streamen som varer fram til midnatt her.

Viktig å også gjøre andre ting

Kulturministeren ser ikke problemet med at barna spiller, så lenge de også gjør andre ting.

– Som mamma er jeg opptatt av at man også skal gjøre andre ting enn å bare spille. Det er viktig å møte venner i andre sammenhenger enn at det bare blir spilling. Barn blir fort veldig opptatt av å sitte foran skjermen, så det er viktig å ha en annen fritidsaktiviet i tillegg. Jeg tror foreldre er flinke til å passe på det.

Kulturministeren er imponert over hva ungene får til i spillet.

– Jeg er imponert over alt som har blitt laga i Sør -Trøndelag. Tyholttårnet var jo helt fantastisk. Det er moro å være hjemme i selve spillet, avslutter Helleland som er fra Klæbu.