Venter oppholdsvær under premieren

Aldri før er det forhåndssolgt så mange billetter til Korsvikaspillet. I kveld har stykket premiere.

Premiere på Korsvikaspillet 2012

Fra premieren på Korsvikaspillet i 2012.

Foto: Irene Dominguez Marquez

– Trøndervær er trøndervær. Det siste jeg har sett nå er at det skal være opphold i kveld og det skal det også være i morgen, så tar vi en dag om gangen, sier informasjonsansvarlig Øyvind André Haram til NRK.

– Litt vind gir mer dramatikk

I kveld er det premiere på årets Korsvikaspill. Og det grå og kalde været som nå er i Trøndelag er ingen hindring.

– Litt vind er bare bra for da blir det litt mer dramatikk og det gir en ekstra flott effekt, sier Haram.

Været har skapt større utfordringer for utendørsteateret i Trondheim, i 2010 måtte man avlyse på grunn av svært kraftig vind.

– Da var det nærmest vinterstorm midtsommers. Det tror jeg vi skal unngå i kveld med god margin, vi har vært vant med både det ene og andre tidligere.

Det er aldri forhåndssolgt så mange billetter som før årets forestillinger.

Økt fokus på Olav Tryggvason

Øyvind André Haram forteller at det er gjort endringer på årets forestilling, i år er det mer dansing, forandringer i musikken og det er gjort ting med selve skuespillet.

– Og ikke minst så setter vi et litt sterkere søkelys på dette med Olav Tryggvason. Hvem var han egentlig, hvor snill var han hvis du sammenligner med Håkon Ladejarl og synes alle det han kom og gjorde i Korsvika var greit.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.