NRK Meny
Normal

Det kan bli dyrt å overse disse

Dybdahls veg på Moholt har fire ganger mer trafikk enn E6 i Namsskogan, men er likevel stengt i to år. Det er derimot ikke så lett å få med seg, for kun små skilter varsler om stengingen. Nå kommer nye skilt.

Dybdahls veg

Veien er stengt nå, men det er det ikke alle som bryr seg om. Fra neste uke skal det skiltes mer enn dette.

Foto: Ole-Jørgen Finnes / NRK

Den 18. februar ble Dybdahls veg på Moholt i Trondheim stengt for all trafikk i to år, og 6000 bilister måtte egentlig finne seg en alternativ kjørerute. Det er det derimot ikke alle som har gjort, og skiltingen i området får noe av skylden.

– Vi har sett på skiltingen og er helt enig i at den er altfor dårlig, sier leder for veg på kommunalteknikk i Trondheim kommune Kai Arne Riersen til NRK.

Kommer nye skilt

Kai Arne Riersen

Kai Arne Riersen, avdelingsleder for veg i Trondheim kommune.

Foto: NRK

Trafikken på strekningen er fire ganger større enn på E6 i Namsskogan og tre ganger så høy som på E6 i Grong. Når en så strekt trafikkert strekning stenges kreves det god informasjon, men per nå er det kun småskilt på strekningen.

Likevel tror ikke Riersen at all feilkjøring tar slutt kun med nye skilt.

– Vi vet av erfaring at det bestandig er noen som vil prøve seg på en snarvei, men hvis politiet etter hvert setter inn tiltak som bøtelegging så vil det bli en veldig dyr snarvei, understreker Riersen.

– Det er et puslespill

Flere misliker at en av hovedveien i byen stenges så lenge som to år. Strekningen som stenges er heller ikke spesielt lang, men ifølge Riersen er det mye som skal ordnes.

– Det er et komplisert prosjekt dette. Hele veien skal avstives i tillegg til at alt av kabler og ledninger skal byttes ut med nytt. Å legge nye vannledninger vil alene ta ett år, forklarer han.

Veien egentlig ikke er godkjent for trafikken som går der i dag.

– Veien er et typisk eksempel på en strekning som bare er grusa opp og tatt i bruk. Den skulle egentlig vært stengt for busstrafikk sånn som den er nå, så dette er nødt til å gjøres, avslutter Riersen.

Dybdahls veg stenger

Denne strekningen stenges i to år.

Foto: Trondheim kommune