Kjemper fortsatt mot storbyhallen

Politikerne ble møtt av et protest-fakkeltog i forkant av kveldens bystyremøte

Fakkeltog

HAR IKKE GITT OPP: – Dette handler om byens hjerte, sier Anne Isabel Udbye og Yngve Zakarias i Elvesvingen forening.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

– Løpet er ikke kjørt. Spaden er ikke i jorda enda. Alle kan vi gjøre en forskjell nå. Dette handler om byens hjerte, sier Anne Isabel Udbye i Elvesvingen forening som arrangerte et fakkeltog foran rådhuset i forkant av kveldens bystyremøte.

Foreningen har som formål å ta vare på og utvikle naturmangfoldet Nidarø. Mange i foreningen har vokst opp i området, på begge sider av Nidelva.

– Dette området må vi bevare for all ettertid. Jeg ønsker en park, et sted med skulpturer. Trøndelagsutstillingen var her i 1930 – kanskje skulle vi hatt en ny utstilling i 2030, sier Udbye spørrende.

Fakkeltog

FAKKELPROTEST: Bystyrerepresentantene ble møtt av et protest-fakkeltog i regi av Elvesvingen forening i forkant av kveldens bystyremøte.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

Har tro på at flere partier skal snu

– Hvordan skal dere kunne påvirke politikerne inne på bystyremøtet nå – er ikke løpet allerede kjørt?

– Vi har allerede påvirket mye i denne prosessen. Det ene partiet etter det andre har innsett at dette er en dårlig idé. Storbyhallen på Nidarø henger i en tynn tråd, sier Yngve Zakarias.

– Hva med forpliktelsene til håndball-EM i 2020, som Trondheim skal arrangere?

– Det er bare tull. Trondheim skal ikke arrangere hele mesterskapet, men bare en del av det. Det er helt sikkert andre byer som kan ta over, sier Udbye.

– Vi kommer ikke til å gi opp. Det er en katastrofe hvis dette hallen blir bygget. Hvis folket ikke vil ha en hall her, så blir det ingen hall her. Det er folket som bestemmer, sier Udbye.

Storbyhallen i bystyret

AVGJØRES I KVELD: Bystyret vil troligvis vedta at en ny storbyhall skal være på Nidarø.

Foto: Magnar Brandseth / NRK