Kan ha blitt drept i trafikkulykke

Mannen i 20-årene som ble funnet død i Folldal søndag morgen kan ha blitt utsatt for ei trafikkulykke.

Skogly kafe, det var her mannen i 20-åra ble funnet død.

Skogly kafe, det var her mannen i 20-åra ble funnet død. Foto: Henrik Slåen/NRK

Foto: Henrik Slåen / NRK

Det kom fram under pressekonferansen ved Folldal og Alvdal lensmannskontor i dag.

Ut fra den foreløpige obduksjonsrapporten ser det ut til at skadene kan være relatert til et trafikkforhold.

Politiet kan ikke si noe om det er skader han er påført av andre eller ikke. De har ingen indikasjoner på at det er noe våpen med i bildet i forbindelse med dødsfallet.

Store skader i brystet

Mannen hadde store skader i bryst- og lungeregionen, ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten. Det opplyser operasjonsleder Trond Berg i Hedmark politidistrikt til NTB. Skadene er forenlige med politiets teori om dødsårsaken. Det støtter den tidligere teorien om at mannen har blitt utsatt for en trafikkulykke, sier lensmann Geir Brun ved Alvdal og Folldal lensmannskontor til NRK.

Var på besøk hos venner

Det var 23 år gamle Ferdinand Meyer Grønvold fra Oppdal som ble funnet død på Skogly kafe i Folldal søndag morgen. Han var opprinnelig fra Lørenskog men har de siste årene vært bosatt på Oppdal. Han og kjæresten var på besøk hos venner i Folldal i helga. Der var han med på en fest i nærheten av kafeen der han ble funnet død søndag morgen.

Det var kafeverten som fant den døde mannen søndag morgen. Politiet har avhørt vennene til mannen, uten at de kan si noe om hvordan han havna på kafeen. Døra til kafeen var ikke brutt opp og det var ikke noen ruter som var knust. Politiet sier at det ikke er noe som tyder på at mannen har blitt dratt inn i kafeen av noen andre.

Etterlyser fortsatt to menn

Naboer til kafeen har fortalt politiet at de i løpet av natta hørte mye støy fra motorsykler. Politiet bekrefter at de har funnet en crossykkel like ved kafeen. Den er beslaglagt, men politiet vil ikke si noe om hvorfor de har beslaglagt sykkelen. Sykkelen ble funnet stående bak en lagerbygning i nærheten, og det er ikke gjort noen forsøk på å skjule sykkelen. Crossykkelen hadde heller ingen synlige skader.

Politiet etterlyser fortsatt to menn som ble sett ved kafeen ved 4.30-tiden søndag morgen. De to ble sett på en motorsykkel eller moped kjørende mot kafeen. Det kan være de samme to som ble sett stående eller sittende ved kafeen kort tid etterpå.

De to har ennå ikke meldt seg til politiet.