Hopp til innhold

Kan få sju måneders fengsel i videovold-saken

TINGHUSET I TRONDHEIM (NRK): Aktor legger ned påstand om sju måneders fengsel for mannen som er tiltalt for å ha sparket og slått en medelev ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim.

Trondheim tinghus

Under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett i dag erkjente mannen straffskyld for å ha slått og sparket en annen elev til blods i en garderobe. Voldsepisoden fikk mye oppmerksomhet i vår, etter at episoden ble filmet og delt i sosiale medier.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Jeg la ned påstand om fengsel i sju måneder, hvorav 120 dager gjøres betinget med prøvetid på to år, sier aktor Alf Rune Nilsen til NRK.

Under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett i dag erkjente mannen straffskyld for å ha slått og sparket en annen elev til blods i en garderobe. Voldsepisoden fikk mye oppmerksomhet i vår, etter at episoden ble filmet og delt i sosiale medier.

I dag erkjente tiltalte straffskyld for kroppsskade etter voldsepisoden i garderoben.

– Alvorlig sak

– Det er en veldig alvorlig sak. For det første er det en alvorlig voldshendelse som har skjedd, der et menneske blir krenket. I tillegg er den filmet og ydmyket ytterligere. Og det skjer på et sted hvor en i utgangspunktet skal føle seg trygg, på en skole, sa aktor Nilsen til NRK tidligere i dag.

Mannen var også tiltalt for fire andre voldsepisoder, alle ute på byen i Trondheim. 18-åringen erkjente straffskyld for ett av disse tiltalepunktene, men nektet for to andre.

Politiadvokat Alf Rune Nilsen

ALVORLIG: – Det er en veldig alvorlig sak, sier aktor Alf Rune Nilsen.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Jeg la ned påstand om at mannen frifinnes for to av tiltalepunktene. og ellers at mannen skal dømmes på mildeste måte. Jeg argumenterte for samfunnsstraff, sier forsvarer Tore Angen til NRK.

Ifølge Angen uttrykker mannen anger.

– Han har gjerne ville hatt dette ugjort. Han tenker på hva dette har påført fornærmede, og han har lyst til å få orden på livet sitt og komme seg videre med et ordinært liv, forklarer Angen til NRK.

18-åringen var i tillegg tiltalt for en siste voldsepisode, men aktor Alf Rune Nilsen droppet dette tiltalepunktet.

Mobilvideo av vold på videregående skole.

SE VIDEO: Voldsvideoen som fikk nasjonal oppmerksomhet i vår viser at fornærmede ble sparket i ansiktet og slått med knyttneve rett over tinningen. Han ble med det påført et kraftig blødende kutt, hjernerystelse og nesebrudd. Dette er en kort snutt av voldsvideoen i en sladdet versjon.

Aktor ba tilhørere gå ut

Den unge mannen som filmet voldsvideoen var innkalt som vitne i saken. Mens han vitnet kom en gjeng jevnaldrende unge menn samtidig inn i rettssalen og satte seg på tilhørerbenken. Det fikk aktor Alf Rune Nilsen til å reagere.

– Jeg sitter fryktelig lite pris på at folk kommer som bakbenkere og bare gjennom med sitt blotte nærvær skal sette press på de som som skal forklare seg som vitner i retten, sier den erfarne politiadvokaten til NRK.

Han anmodet tingrettsdommer Lena Fagervold om å be mennene forlate salen, noe de gjorde like etter.

Aktor kjente igjen enkelte at personene som kom inn i salen.

– Det var blant andre personer som hadde frafalt som vitner, og som tilhører et visst miljø som vi har en viss bekymring for.

Advokat Tore Angen

SAMFUNNSSTRAFF: – Jeg la ned påstand om at mannen frifinnes for to av tiltalepunktene. og ellers at mannen skal dømmes på mildeste måte. Jeg argumenterte for samfunnsstraff, sier forsvarer Tore Angen til NRK.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK