Hopp til innhold

Vurderer å kjempe for styreledervervet i RBK

Valgkomiteen i Rosenborg vil kaste styreleder Ivar Koteng. Nå vurderer han å ta opp kampen om ledervervet og er sikker på at det kommer benkeforslag på han - hvis han sjøl vil.

Ivar Koteng foran Klemenskirken

BENKEFORSLAG: Ivar Koteng skal tenke seg om ei uke før han bestemmer seg for om han vil kjempe for fortsatt å bli styreleder i RBK.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

– Jeg har fått utrolig mange oppfordringer som jeg har sagt at jeg skal tenke nøye over.

– Tror du det kommer benkeforslag på deg?

– Det er jeg ganske sikker på kommer hvis jeg er villig til å si ja til et benkeforslag, sier Ivar Koteng, som siden 2012 har sittet som styreleder i Rosenborg.

Ivar Koteng

VRAKA: Valgkomiteen valgte å vrake Ivar Koteng som styreleder og ønsker Ståle Gjersvold som erstatter.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

En ukes tenkepause

Han vil tenke seg om i ei uke før han tar en endelig beslutning på om han sier ja til et benkeforslag og dermed tar opp kampen for å få fortsette som styreleder i Norges største fotballklubb.

Koteng forteller at det er skifta ut mange folk både i ledelsen og i styret. Han mener derfor Rosenborg utsetter seg for en ekstra risiko hvis det blir skifta ut enda flere. Koteng skal derfor tenke nøye over om han skal si ja til å kjempe for å beholde ledervervet.

Årsmøte i februar

Valget av ny styreleder i RBK skal skje på årsmøtet i februar. Der har valgkomiteen innstilt Ståle Gjersvold som Kotengs erstatter. Valgkomiteen begrunner ikke vrakinga av Koteng, men sier i sin innstilling at de nye kandidatene har lang erfaring og kompetansen de leter etter.

Gjersvold er konsernsjef i Trønderenergi, som også er sponsor for Rosenborg. Valgkomiteen har også foreslått Karen Espelund og Svein Tore Samdal som nye styremedlemmer.

Omstridt styreleder

Ivar Koteng har til tider vært en omstridt styreleder. Det toppa seg da trenerteamet Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble sparka og saken endte i retten i januar i fjor.

– Dette er folk jeg liker godt og som er på grensa til kompisene mine, så det var utrivelig, sier Koteng.

Etter to dagers i retten ble det inngått forlik mellom Rosenborg og trenerne. Koteng fikk mye kritikk for måten det skjedde på og mange var lei seg for å miste de populære trenerne med gode resultat.

RBK-legende støtter Koteng

Men mange ønsker også at han skal fortsette. Han har blant annet full støtte hos RBK-legenden og mangeårig Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.

– Han har gått Rosenborg-skolen og bestått den med glans, sier Eggen som ønsker at Koteng skal ta opp kampen for å få fortsette som styreleder.

Han mener det er det mest fornuftige. Men valgkomiteen har altså en annen mening.

Og en endelig avklaring på hvem som blir styreleder i klubben får vi etter årsmøte som holdes 13. februar.

Nils Arne Eggen

STØTTE: Ivar Koteng får støtte fra Nils Arne Eggen som gjerne vil at Koteng skal fortsette som styreleder.

Foto: Morten Andersen / NRK