Vurderer benkeforslag for Ivar Koteng på årsmøtet

Valgkomiteen ønsker ikke at Ivar Koteng skal fortsette som styreleder i Rosenborg. Det ønsker en tidligere styreleder som vurderer benkeforslag på årsmøtet i februar.

Eliteserien fotball 2019, Molde - Rosenborg.

Ivar Koteng har vært styreleder i Rosenborg i 2012. Nå kan det være slutt.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Klubben har en veldig ordnet økonomi takket være blant annet Ivar Koteng. Vi har også gjort det veldig bra sportslig, selv om vi kanskje ikke har spilt den beste fotballen i 2019, sier Finn Hellandsjø.

Hellandsjø har selv vært styreleder i Rosenborg Ballklub på 80-tallet. Nå vil han kjempe for Ivar Koteng som denne uke bekreftet at han ikke er ønsket videre som styreleder i klubben.

Koteng har vært styreleder siden 2012. Valgkomiteen har selv ikke ønsket å kommentere saken, men Hellandsjø mener Koteng bør få bli.

– Vi kan ikke forandre på alt over natta. Det med kontuinitet er veldig viktig, sier Hellandsjø.

Finn Hellandsjø.

Finn Hellandsjø var styreleder i Rosenborg på midten av 80-tallet.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Vurderer benkeforslag

Ifølge Adresseavisen er det Trønderenergis konsernsjef Ståle Gjersvold som er ønsket som ny styreleder i Rosenborg. Heller ikke denne opplysningen ønsker valgkomiteen å kommentere.

Men forslaget har ikke gitt Hellandsjø noe større tro på at det er riktig valg. Nå vurderer han benkeforslag for Ivar Koteng som styreleder på årsmøtet i februar.

– Ja. Samtidig mener jeg at Nils Arne Eggen og Rune Bratseth kunne stilt benkeforslag for Koteng. Eggen er den som har betydd mest for Rosenborg gjennom historien, og han har gått klart og tydelig ut og gitt Ivar sin fulle støtte.

Dermed kan det ende med et svært dramatisk årsmøte, der medlemmene kan få mulighet til å stemme for flere enn èn kandidat.

Allerede har Rune Bratseth og Nils Arne Eggen uttrykt sin støtte til nåværende styreleder Koteng. Hellandsjø mener støtten kan bety mye for vinnersjansene hvis Koteng blir motkandidat.

– Jeg tror nok medlemmene vil høre på Eggen og Bratseth i februar.

Usikker Koteng

Kåre Ingebrigtsen har fått sparken som Rosenborgtrener.

Ivar Koteng har vært styreleder i Rosenborg siden 2012. Nå er framtiden usikker, etter at valgkomiteen ønsker en annen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Spørsmålet er hvor stor støtte Ivar Koteng ville hatt som kandidat på årsmøtet. Men reaksjoner NRK har plukket opp via sosiale medier, viser at det finnes mye støtte til Kotens arbeid innad blant supporterne.

Han må også ønske å stille som motkandidat. Da han fikk spørsmålet mandag, var han noe avvisende til det.

– Nei jeg tror ikke jeg skal drive noen valgkamp. Jeg skal være glad for de årene jeg har fått, så får vi se hva som skjer. Det blir sikkert et bra styre i Rosenborg neste år også, sa Ivar Koteng mandag.

Ivar Koteng har fått spørsmålet om å kommentere spørsmålet på nytt torsdag, etter støtten. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.