Hopp til innhold

RBK-trener om Julian (16): – Kommer til å nå langt

Rosenborgs første- og andrekeeper har begge slitt med skader den siste tiden. 16 år gamle Julian Faye-Lund er klar til å trø til.

Julian Faye-Lund, Rosenborgs tredjekeeper

GODT ETABLERT: Julian Faye-Lund flyttet til Trondheim fra Oslo før sommeren, og har allerede etablert seg i byen og i Rosenborg. Til daglig er han elev i første klasse ved Strinda videregående skole.

Foto: Petter Moen Nilsen / NRK

16-åringen var nær ved å debutere allerede mot Molde søndag kveld.

I kveld melder RBK.no at både landslagskeeper André Hansen og Alexander Lund Hansen er friskmeldte til semifinalen i cupen mot Stabæk i morgen. Dermed må debuten vente, men Faye-Lund hevder han er klar til å steppe inn når som helst:

– Jeg merker jo at jeg blir litt nervøs, sier Julian Faye-Lund til NRK utenfor Strinda videregående skole i Trondheim, hvor han nettopp er ferdig med skoledagen.

Gjorde seg klar

– Mot Molde fikk jeg beskjed om å varme opp, og spørsmål om jeg var klar. Det er selvfølgelig mange ting som må være på plass, som leggskinner, sko og hansker, forteller keeperen.

– En begynner å tenke på mye forskjellig. 12.000 tilskuere på tribunen, TV-kamp, toppoppgjør, hat - hele pakka. Det er bare gøy, forklarer 16-åringen.

Faye-Lund flyttet til Trondheim før sommeren og har allerede etablert seg i byen. Han går i første klasse på videregående og spiller på RBKs A-lag.

Rbk-keeper André Hansen får behandling på benken under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg

RBK-keeper André Hansen ble skadet og fikk behandling på benken under eliteseriekampen mellom Molde og Rosenborg på søndag. Det så en stund ut som om at Hansen ikke skulle fullføre kampen, men keeperen bet smertene i seg og sto i mål kampen ut likevel. Dermed ble det ingen debut på Julian Faye-Lund.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

God start

Selv hadde han ikke ventet å bli en del av A-lagsstallen denne sesongen.

– Å få A-kontrakt og å bli et fast medlem av Rosenborgs A-lag er en drøm i seg selv. Jeg som Oslo-gutt kjenner RBK-historien. Det å komme opp hit i fjor høst og trene med de store gutta på Lerkendal var stort for meg, forteller keeperen.

– Da jeg fikk tilbudet, var det ikke noe å lure på. Da ble det Rosenborg.

Jakob Faye-Lund

KEEPER-BROR: Jacob Faye-Lund, storebroren til Julian, er andrekeeper i Lillestrøm.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Keeperen har allerede blitt kjent med stort sett alle på laget:

– Alle er hyggelige og jeg har blitt tatt imot godt. Jeg har en god tone med alle og kan snakke med alle om alt. Det er veldig betryggende når jeg er 16 år og flytter fra én storby til en annen, sier han.

Keeperfamilie

Faye-Lunds far var keeper i Skeid, broren er andrekeeper i Lillestrøm.

– Det var det samme med dem som for meg: Vi orket ikke å løpe mer. Da ble alternativet raskt å stå i mål, noe jeg også likte, sier 16-åringen.

Jørn Jamtfall

IMPONERT: RBKs keepertrener Jørn Jamtfall er imponert over 16-åringens evne til å lære.

Foto: Fame/RBK

Han har hele tida sett opp til faren og broren.

– Det å jage etter å bli bedre har drevet meg, forklarer han.

Høster lovord

– Mange har ambisjoner om å spille på Lerkendal, men Julian mener virkelig noe med det. Han har en «drive» som gjør at han kommer til å nå langt. Han vil bli god, sier RBKs keepertrener Jørn Jamtfall til NRK.

Han er imponert over 16-åringens evne til å lære.

– Han er en bevisst gutt, på alle plan, også på banen. Han er voksen til å være bare 16 år, fastslår Jamtfall.

Semifinalen mellom RBK og Stabæk sendes på NRK1 onsdag klokka 20. Neste mulighet for Faye-Lund tilå være med i A-troppen er søndag og seriekamp mot Viking