Ingen gassløfter til Skogn

Det kom ingen pengeløfter fra regjeringa om gasskraft i Skogn fra olje- og energiministeren torsdag.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen møtte i dag representanter for NTE og Industrikraft Midt-Norge.

- Nei, det lå ingen milliarder på bordet, men det var heller ikke formålet i dag, sier direktør for Nord-Trøndelag E-verk Torbjørn Skjerve.

- Vi har sagt hvordan vi mener saken kan løses. Så skal vi komme med konkrete forslag til departementet før neste møte, sier Skjerve.

Odd Roger Enoksen sier at han ikke kan si noe konkret om når et eventuelt gasskraftverk på Skogn kan bli en realitet.

- Men vi hadde et konstruktivt møte, og vi er enige om å møtes jevnlig framover for å se om vi kan få til ei realisering av Skogn, sier Enoksen.

Skjerve mener regjeringa må bidra til en løsning i løpet av året, for mobile gasskraftverk kan løse en krisesituasjon, men de produserer så dyr strøm at den er umulig å leve med for industrien i Midt-Norge på sikt, sier Skjerve.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.