Hopp til innhold

Indonesisk lammestek

 

Påskelam
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Indonesisk lammestek

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:
Ca. 2,5 kg lammelår
1/2 ts grovmalt pepper
1 ts tørket rosmarin

Fyll:
1 dl brødrasp
1 løk
1 bunt persille
2 fedd hvitløk
1/2 ts tørket merian
1/2 ts ingefær
1/2 ts salt

Peanøttsmørblanding:
Et glass med peanøttsmør
4 ts olivenolje
4 ts soyasaus (kikkoman)
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts ingefær
1 ss sukker

Alt røres sammen.

Fremgangsmåte:
Skjær benet ut av lammesteken og fjern overflødig fett. Hakk løk, persille og hvitløk og bland med brødrasp, merian, ingefær og salt. Fordel fyllet inni steken og surr den sammen med bomullshyssing til en fast og jevn stek.

Gni inn steken med grovmalt pepper og knust rosmarin. Stikk inn et steketermometer og legg steken i en ildfast form eller liten langpanne. Stek i forvarmet ovn ved 125 grader. Steken er rosa når termometeret viser 70 grader og grå ved 76 grader. Steketid ca. 2 - 2 1/2 time.

Smør inn hele lammesteken med peanøttsmørblandingen, sett ovnen på 200 grader med overvarme og sett inn steken. La den stå til den får en gylden farge. (Det går veldig raskt)

La steken hvile før den skjæres opp. Server med gratinerte poteter, grønne bønner og steikesjy smakt til med krydder og rødvin.