NRK Meny
Normal

Lover ikke nytt utstyr til 330-skvadronen

Justisminister Knut Storberget kan ikke si når 330-skvadronen får nye varmesøkende kamera.

Mannskaper på 330-skvadronen

Mannskap på 330-skvadronen på Ørlandet hovedflystasjon.

Foto: Nyhetsspiller, Nyhetsspiller / NRK

Under stortingets spørretime i dag, måtte han svare på når det gamle utstyret kan bli skiftet ut.

Storberget viste til at regjeringen har gjort mye for redningstjenesten, blant annet innført døgnvakt med legeberedskap.

Hjelper lite

Stortingsrepresentant for Frp, Jan Arild Ellingsen mener det hjelper lite, om ikke helikoptrene finner personer som trenger hjelp.

– Jeg er veldig skuffet over at den rød-grønne regjeringen ikke er villig til å gi best mulig utstyr. Når man skal drive redningstjeneste, livreddende tjenste, så er det viktig at de har best mulig utstyr, sier Ellingsen.

Reservedeler

330-skvadronen er Luftforsvarets operatør av redningshelikoptertjenesten i Norge.

Helikoptrene bruker kameraene til å finne folk når det er dårlig sikt, men utstyret er gammelt og det mangler reservedeler.

330-skvadronen er stasjonert på basene i Banak, Bodø, Ørland og Rygge. I fjor ble det fløyet 607 søk-og redningsoppdrag og 886 ambulanseoppdrag.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.