Bet nesetippen av mann

En 58 år gammel bedriftseier er i Stjør- og Verdal tingrett dømt til å betale erstatning til en hyttegjest etter at en hund bet av mannens nesetipp.

 

 

Nesebiten som ble bitt av var på størrelse med en gammeldags 25-øring, og måtte sys på etter angrepet, skriver Adresseavisen.

58-åringen er i Stjør- og Verdal tingrett frifunnet, men dømt til å betale erstatning på 1 500 kroner til offeret. Det var ikke grunnlag for å kreve hunden avlivet.

Ville hilse på hundene

Det var 13. mai i fjor at bedriftseieren fra Trondheim og kona var på hytta i Nord-Trøndelag. Med på turen var også to engelsksettere som bedriftseieren passet for sin datter. En 53 år gammel bekjent nordtrønder ble samme kveld invitert inn i hytta.

Ifølge dommen satte 53-åringen seg på huk for å hilse på hundene inne i hytta. Den eldste hunden kom rolig bort, mens den yngste gikk rett i mannens ansikt og bet av nesetippen, ifølge dommen.

Nordtrønderen reiste seg deretter opp, kastet hunden i gulvet og sparket den.

Premiert fuglehund

Hunden glefset da til igjen i leggen, i rumpa og i armen til 53-åringen. Bedriftseieren sto utenfor under hele opptrinnet. Han plasserte begge dyrene i bilen etter bitingen. Ifølge bedriftseieren er hunden som bet en snill, vennlig og premiert fuglehund.

14 dager før angrepet i hytta bet samme hund en mann i leggen, slik at han fikk sår med tannmerker.

Nordtrønderen har etter hendelsen vært plaget av blant annet rennende nese. Han vil trolig ikke anke saken.

(©NTB)