NRK Meny
Normal

Hroar Stjernen tilbake i fotballverdenen

Det endte med bråk da han var daglig leder i Rosenborg. Nå er Hroar Stjernen tilbake i fotballen, denne gangen som daglig leder i Levanger fotballklubb.

Hroar Stjernen

Hroar Stjernen blir ny daglig leder i Levanger fotballklubb.

Foto: Bjørn Solli / NRK

Anders Eggen

– Hroar Stjernen var alltid vårt førstevalg, sier nestleder i styret Anders Eggen.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Det ble kjent på en pressekonferanse den nyopprykkede 1.-divisjonsklubben mandag ettermiddag.

– Vi har behov for å styrke administrasjonen, og Hroar var alltid vårt førstevalg, sier nestleder i styret, Anders Eggen.

At Hroar Stjernen er godt kjent med fotballmiljøet, er en av de store fordelene med ansettelsen, mener Eggen.

– Han kjenner toppfotballen godt. Dette er en del av det arbeidet vi nå gjør for at klubben skal styrkes i alle ledd.

Tror første året blir tøft

Levanger fotballklubb rykket opp til 1. divisjon etter årets sesong, og Hroar Stjernen tror det første året i en ny divisjon blir tøft.

– Men det er klubben innstilt på også, at det blir et tøft år. Jeg tror det er enklere å drive en sånn fotballklubb når du ligger litt nærmere større steder. Så det vil være en del av utfordringen.

– Med en fornuftig satsing og kall det en fornuftig bruk av økonomi så går det an å bygge opp et godt, norsk lag på et forholdsvis godt nivå med begrensede midler, sa Stjernen på pressekonferansen.

Stjernen gleder seg til å starte i Levanger.

– Jeg tror det passa bra både for meg og klubben akkurat nå. Jeg jobber med organisasjonsutvikling, og har god erfaring fra marked og arrangement. Det er det klubben trenger nå, så jeg tror dette blir en interessant og artig oppgave å ta fatt på, sier Stjernen, som bor i Levanger.

Et viktig stikkord fra pressekonferansen er dugnad.

– LFK er en dugnadsklubb, som har gjort underverker med å rykke opp i førstedivisjon. Jeg har selv vokst opp i ei lita bygd der alt ble gjort på dugnad, så jeg vet hvor stor betydning en slik ånd har både for klubben og ikke minst for miljøet, sier Stjernen til NRK.

Han er helt klar på at dugnadsånden må ligge i botnen selv om klubben vil trenge mer administrativ støtte for å arrangere fotballkamper i den nye hverdagen.

Bittert oppgjør med Rosenborg

Sist Hroar Stjernen jobbet med fotball var i Rosenborg der han måtte gå mot sin vilje.

Klubben måtte til slutt gi en økonomisk kompensasjon til Stjernen etter at han fikk sparken.

Nå er han altså tilbake i fotballen, og denne gang skal han sørge for at Levanger fotballklubb stabiliserer seg i 1. divisjon.

Stjernen vil helst ikke snakke om konflikten med Rosenborg, men peker på at Levanger er en annen type klubb.

– RBK har ambisjoner om å ta gull stort sett hvert år, her har vi ambisjoner om å prøve å stabilisere oss i førstedivisjon. Både klubben og styret er fullstendig klar over at det vil bli et tøft førsteår, og vi er enige om hvordan dette skal gjøres, sier Stjernen.

Satser på å bli mer attraktiv

Klubben har allerede hentet inn Bendik Bye fra Ranheim. Klubben jobber også med å sikre seg Per Verner Rønning og Bent Sørmo fra Rosenborg på lån neste sesong.

–Vi har håp om at klubben skal bli bedre på markedsarbeid, pluss at den skal bli mer attraktiv generelt, sier Torbjørn Storsve som er økonomisk leder i Levanger fotballklubb.

Levanger er eneste nordtrønderklubb i førstedivisjon, og Storsve ønsker at klubben skal etablere seg som en klubb for hele Nord-Trøndelag.

– Vi skal spille attraktive kamper mot lag som Brann, Fredrikstad og Sandnes/Ulf. Vi håper på publikum langveisfra, og også på spillersida håper vi at flere kan se hitover, sier han.

Video fra Trøndelag

Mandagens Midtnytt (18.45) kom ikke på lufta til vanlig tid på grunn av tekniske problemer. Men her kan du blant annet se nytt fra Sørlia-rettssaken, travbaneflytting og badekarpadling.
Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.