NRK Meny
Normal

Her vil de bygge ny travbane i Midt-Norge

– Protestbevegelsen, som vil utsette et salg av Leangen travbane i Trondheim, er for sent ute, sier styrelederen i Midt-Norge Travforbund. I går kveld vedtok styret at en ny travbane bør bygges i Klæbu.

Presentasjon 4

FLERTALL I STYRET GÅR INN FOR KLÆBU: Klæbu kan få den nye travbanen i Midt-Norge. Saken avgjøres på ei ekstraordinær generalforsamling i desember.

Foto: Midt-Norge Travbane

For bare ti dager dager siden ble det startet en protestbevegelse som kaller seg Redd Midtnorsk Travsport. På kort tid har de fått over 160 medlemmer.

Folk i hestemiljøet mener det er for mye usikkerhet knyttet til salget av Levangen travbane.

Edmund Morewood

– Nå har vi muligheten til å bygge en ny travbane i Midt-Norge uten å sitte igjen med gjeld, sier styreleder i Midt-Norge Travforbund, Edmund Morewood.

Foto: NRK

Vil ha ny travbane

Styret i Midt-Norge Travforbund vedtok torsdag kveld at en ny travbane bør bygges i Klæbu like utenfor Trondheim. Dette ble vedtatt med fem mot to stemmer.

– Dette blir flott og det er dette alternativet som også er anbefalt av vårt arkitektfirma, sier styreleder i Midt-Norge Travforbund, Edmund Morewood.

Han sier at bygginga av en ny og moderne travbane i Midt-Norge vil koste 330 millioner kroner.

Leangen travbane

VIL UTSETTE SALG AV TRAVBANE: Mange i hestemiljøet er skeptisk til å bygge ny travbane i Midt-Norge og vil utsette salget av Leangen travbane.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

– Vi er jo spent på hva vi kan få når Leangen travbane selges. Men minstesummen som er satt i en intensjonsavtale er at vi får 510 millioner, sier Morewood.

Han sier mye tyder på at salgssummen blir høyere og minst 600 millioner kroner.

Vil stanse flytting

Carl Petter Brun er en av dem som har startet protestbevegelsen i hestemiljøet i Trøndelag, som de kaller Redd Midtnorsk Travsport.

De mener kostnadene rundt bygging av ny travbane på Klæbu er alt for usikker og at salget av Leangen travbane må utsettes.

– Vi vil stoppe prosessen og gå inn i materien før man slipper dette videre. Vi må se på om det finnes muligheter for å flytte eller om man skal utvikle det vi har. For det er heller ikke noe dårlig utgangspunkt, sier Brun.

Pengene for salget av Leangen travbane skal også gå til fire regionbaner. Brun er usikker på om det blir nok penger til det etter et salg.

Forstår ikke protester

– Hvordan ser du på protestbevegelsen som er skeptiske til et salg?

– Det er vanskelig å forstå. Nå har vi virkelig sjansen for å få et helt nytt anlegg uten gjeld.

Morewood mener de som vil utsette et salg av Leangen travbane er altfor sent ute.

– Et salg ble vedtatt av generalforsamlinga i Midt-Norge travbane allerede i november i fjor, sier Morewood.

– Det ble sagt ja til å selge innenfor visse kriterier, men ingen av dem er oppfylt og det er for mye usikkerhet rundt kostnader med å bygge ny travbane, sier Carl Petter Brun.

Lokaliseringa av en ny travbane skal endelig avgjøres på ei ekstraordinær generalforsamling i Midt-Norge Travforbund 14. desember. Før det skal saken behandles i styret i Det Norske Travselskap, som eier 11 nasjonale travbaner.

Dronevideo av Leangen travbane.