Hopp til innhold

Her er beviset på at Erlend er Årets trønder

– Tusen takk, Trøndelag, sa en rørt Erlend Johannesen fra scenen i Olavshallen fredag kveld.

Erlend mottar prisen

Årets trønder fikk heder, ære, trampeklapp og glasskunst av Julie Maske. Prisen ble delt ut av redaktørene Sigrid Gjellan (NRK) og Arne Blix (Adresseavisen).

Foto: Richard Sagen/Adresseavisen / Richard Sagen +47 95198665

Fredag ble det kjent at Erlend Johannesen ble kåret til Årets trønder. Nå klokka 20 i kveld mottok han prisen som Årets trønder under Nyttårskonserten i Olavshallen.

– Det å komme hjem til Trøndelag å bli mottatt med denne varmen er ubeskrivelig. Finner ikke ord. Nå står de ikke lenger alene. Vi er i gang igjen. Barna har det bra, sa en åpenbart rørt Erlend Johannesen fra scenen.

– For en mann

Prisen ble delt ut av redaktørene Sigrid Gjellan (NRK) og Arne Blix (Adresseavisen). Salen ga full applaus, og godordene haglet.

For en mann. Lista er lagt høyt for Årets trønder, sa konferansier Klaus Sonstad

Rett før selve utdelingen var Johannesen gjest på NRK MidtNytt, og takket varmt for all støtte.

– Jeg benytter bare anledningen til å si tusen takk til alle sammen. Barna i Tacloban har det bra nå etter forholdene. Prosessen med å bygge barnehjemmet er i full gang, forsikret han.

Les lengre intervju her: – Støtten betyr ufattelig mye

Hyllet av ordfører

Totalt 30 492 stemmer kom inn på de fem nominerte til Årets trønder. Erlend har fått 22 987 av dem. Over to tredjedeler av NRK Trøndelag og Adresseavisens lesere ga sin stemme til Erlend.

Jeg tror han har rørt ved hjertene våre, både her i Trøndelag og i resten av landet. Han stiller opp for andre, deler av seg selv og tar godt vare på barn, sier ordfører i Trondheim Rita Ottervik.

Se TV- reportasje fra en hektisk fredag hjemme i Trondheim:

- Jeg tror han har berørt hjertene våre, sier ordfører i Trondheim Rita Ottervik. I dag møtte hun Årets Trønder.

Se Rita Ottervik hylle Årets trønder