Hopp til innhold

Her er «Noora» i rollen som Samantha Fox

Om en uke er det premiere på musikalen Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen på Trøndelag Teater. Josefine Pettersen er klar for sin debut på teaterscenen.

Josefine Pettersen Trøndelag teater

Josefine Frida Pettersen i rollen som Samantha Fox.

Foto: Morten Andersen

William og Noora

NOORA: Josefine Frida Pettersen, slik vi kjenner henne best - i armene til William.

Foto: NRK

– Jeg tror det blir bra, jeg har jo en fantastisk fin skuespillergjeng med meg på scenen, som har gjort dette her i mange år og som passer på meg. Det er et bra team, sier Josefine Frida Pettersen, bedre kjent som «Skam»-Noora.

I høst ble det kjent at 20-åringen hadde fått rollen som Samantha Fox i musikalkomedien basert på sagnet om Robin Hood og Lille-John.

– Hun er en av de lovløse i gjengen til Robin Hood, som er utstøtt fra samfunnet. Vi bor i skogen, sammen med en fin gjeng, sier Pettersen om rollen som emojenta Fox.

Musikalen Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen har premiere på Trøndelag teater. Mange er spente på debuten til Josefine Pettersen, best kjent som Nora i megasuksessen Skam.

Trøndersk musikk i ny drakt

Robin Hood Trøndelag teater

Mads Bones har skrevet manus og har regi på stykket.

Foto: Morten Andersen

Olve Løseth og Mads Bones har skrevet stykket som har premiere 11. februar. Sistnevnte har også regi på stykket, som han tidligere har beskrevet slik:

– Det blir en eventyrlig Monty Pythonsk miks av feelgood og det beste av de aller fleste innenfor trøndersk musikk, i nye drakter. Det blir gåsehudfaktor og noe for enhver smak.

Trønderrocken er sentral i en den nyskrevne musikalen og artister som Åge Aleksandersen, Tre Små Kinesere og DDE bidrar med musikken.

Stjernelag

Klaus Sonstad Trøndelag teater

Musikalen har trønderske musikkperler som byggesteiner. Her er Gunnar Eiriksson i rollen som Robin Hood, og Klaus Sonstad i rollen som Lille John.

Foto: Morten Andersen

Trøndelag Teater har fått med seg flere kjente personer i forestillingen. Klaus Sonstad har i likhet med Josefine Pettersen debut på Trøndelag Teater, og skal spille rollen som Lille John. Anne Krigsvoll ble headhuntet og har fått rollen som Ammen.

Rollen som Robin Hood spilles av Gunnar Eiriksson.

– Jeg tror det blir dødsfett, artig, rørende og fint. Og det blir kult, sier Eiriksson.

Musikalen er en av årets store satsinger på Trøndelag Teater. En uke før premieren er nesten alle billettene utsolgt.

Pettersen ser frem til å komme i gang med forestillingene.

– Det er kjempespennende, men det er klart jeg er nervøs, sier Pettersen.