NRK Meny
Normal

Helland: – Sandefjord skal få svi

Pål André Helland varsler at det overraskende tapet mot Mjøndalen kommer til å gå utover Rosenborgs neste motstander.

Pål André Helland

Her setter Pål André Helland inn kampens første mål mot Mjøndalen i eliteserien. Hjemmelaget snudde etter hvert kampen, og sørget for Rosenborgs første tap i årets eliteserie.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi skal ikke framstå sånn, det er bare å legge seg helt flat, sier Pål André Helland etter tirsdagens 3-2-tap på bortebane.

Kantspilleren, som scoret kampens første mål, beskriver RBKs spill etter den første halvtimen som «kliss ræva».

Trønderne så ut til å cruise inn til nok en seier da de tidlig i kampen ledet 0-2, men nyopprykkede Mjøndalen kriget seg tilbake og sørget tilslutt for Rosenborgs første tap denne sesongen.

Ønsker revansje

Helland forteller at det var langt fra hyggelig i garderoben etter at Mjøndalen puttet vinnermålet på overtid, men tapet har gjort spillerne veldig revansjesugne før 16. mai-kampen mot Sandefjord til helga.

– Vi er en gjeng med vinnerskaller som ikke vinner, og da blir det dårlig stemning. Jeg håper at Sandefjord skal få merke det.

Skammelsrud: – Ikke bekymret

Skammelsrud

– Jeg husker at vi tapte selv mot Mjøndalen i -92. Da vant vi serien, så jeg tror vi satser på at det skjer i år også, sier Bent Skammelsrud.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Bent Skammelsrud tror Rosenborg finner veien tilbake til vinnersporet rimelig kjapt.

– Jeg hadde absolutt ikke trodd at det var Mjøndalen som skulle bryte rekken av kamper uten tap. Det var synd, men jeg er veldig lite bekymret for fremtiden på grunn av dette, sier den tidligere generalen på Rosenborgs midtbane.

Han mener RBK har vært «fantastisk gode» i eliteserien så langt, og tror ikke at tirsdagens tap ødelegger for den suverene sesongstarten.

– Det er elleve mot elleve, og sånt skjer i fotball. Vi får bare lære av det, slik at det ikke skjer igjen på samme måte.

Forventer seier i neste kamp

Skammelsrud vet alt om presset som RBK-spillerne føler på foran lørdagens kamp mot Sandefjord.

16. mai er en festdag i norsk fotball, og et fullstappet Lerkendal krever seier på hjemmebane.

– Selv med uavgjort var det forferdelig å gå i 17. mai-toget da jeg spilte, så jeg håper for guttas del at de klarer å ta seieren hjem. Med seier kan de gå med hevet hode og glemme den Mjøndalen-kampen så fort som mulig, sier Skammelsrud til NRK.