Håper at hurtigbåt går som normalt i morgen

Hurtigbåten Foldafjord må ligge til kai også i dag på grunn av tekniske problemer. Dette er fjerde dagen på rad at avganger er innstilt med hurtigbåten.

Foldafjord i Namsos

INNSTILTE AVGANGER HELE UKA: En ny del til motoren skal på plass i løpet av ettermiddagen. Målet er at hurtigbåten Foldafjord skal gå som normalt mellom Rørvik og Namsos i morgen.

Foto: Espen Sandmo/NRK
Kleven
Journalist

Problemene startet etter at hurtigbåten var på sitt årlige verkstedopphold sist helg.

Innstilt

Mandag ettermiddag førte værforhold til at flere avganger ble innstilt. Tirsdag, onsdag og i dag har det vært innstillinger på grunn av tekniske problemer.

Hurtigbåten ligger til kai i Rørvik i ettermiddag. Verkstedfolk og ny del til motoren er på vei.

Håper båten går i morgen

– Vi regner med at arbeidet vil ta seks til syv timer. Vi håper at hurtigbåten går som normalt igjen fredag morgen klokka 7.50. Hvis ikke blir det satt opp ekstra buss, sier Per Arne Hansen om bord i Foldafjord.

Feil med pumpe

Administrerende direktør i FosenNamsos Sjø, Grete Fuglem Tennås, forteller at det er ei høytrykkspumpe i motoren som må byttes. Denne delen ble også byttet da båten var på verksted sist helg. I dag vil ei ny pumpe bli montert.

– Det er beklagelig at dette skjer med tanke på de reisende, sier Tennås. Hun sier feilen utbedres så fort som mulig.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.