Hopp til innhold

Takknemlig for støtten til broren som brått mistet samboeren og deres ufødte barn

Hans Fredrik Olsen startet en liten innsamling for å støtte broren som denne helga mistet samboeren og deres ufødte barn ved Sykehuset Namsos. Responsen rører familien.

Hans Fredrik Olsen

RØRT OVER STØTTEN: Broren mistet samboeren sin og deres ufødte barn ved Sykehuset Namsos sist helg. Derfor opprettet Hans Fredrik Olsen en såkalt spleis til støtte for broren – og han er overveldet over responsen og givergleden fra folk.

Foto: Privat

– Det er helt overveldende hvor snille og giverglade folk er. Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at det ville bli en sånn respons, og vi er så takknemlige overfor alle som bidrar.

Det forteller Hans Fredrik Olsen til NRK. Han startet en spleis – en innsamling på nett – for å støtte broren, Jon Martin Olsen, etter at han mistet sin samboer Iselin som var gravid.

Det var Namdalsavisa som først omtalte saken.

Ett døgn etter at spleisen startet har det kommet inn over 260.000 kroner.

– Ord blir fattige

– I en sånn situasjon blir ord fattige. Tanken på hvordan han ville få det fremover gjorde at mange ønsket å bidra. Derfor opprettet jeg en slik spleis, sier Hans Fredrik Olsen, og utdyper:

– De hadde nettopp bygd på huset for å ta i mot den nye lille babyen.

Det var lørdag 21. mars at Iselin fra Marøya i Ytre Namdal døde brått og uventet på Sykehuset Namsos. Hun var gravid i sjette måned, men var på sykehuset av andre grunner.

I spleisen skriver Hans Fredrik:

«Lørdag ble tilværelsen for vår kjære Jon Martin brått endret fra familielykke til den verste sorgen man kan tenke seg. Kjæreste Iselin med lille Oskar i magen ble brått og brutalt revet ut av livet hans. Jon Martin mistet sin samboer og kjæreste, lille Klara sin mamma og Joar sin bonus mamma. Vi som nærmeste familie ønsker med denne spleisen å bidra til at økonomi skal bli Jon Martins siste bekymring i denne ufattelig tragiske situasjonen️.»

Spleis

MANGE VIL HJELPE: Jon Martin Olsen mistet både samboeren og deres ufødte barn. Mange gir nå hjelp til alenefaren gjennom en Spleis som broren har opprettet.

Foto: Skjermdump / Spleis.no

Dødsfallet blir etterforsket

Politiet har satt i gang etterforskning etter det uventede dødsfallet.

– Vi foretar undersøkelser for å fastlegge hendelsesforløpet og få bragt på det rene hvilken behandling avdøde fikk, sier politiadvokat i Trøndelag politidistrikt, Malin Borg.

– Vi er i en innledende fase, og har begrenset med informasjon ennå. Vi vil gjennomføre avhør av helsepersonell som har vært involvert i behandlingen, sier Borg.

Politiadvokaten bekrefter at kvinnen ikke var fødende, men var innlagt på sykehuset av andre grunner.

Malin Borg, politiadvokat

FLERE AVHØR: Politiet vil gjennomføre avhør av helsepersonellet ved Sykehuset Namsos som var involvert i behandlingen da gravide Iselin uventet døde på sykehuset.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Ukjent dødsårsak

Sykehuset Namsos informerte i løpet av helgen Helsetilsynet, Fylkesmannen og politiet om hendelsen – i tråd med rutiner sykehuset har.

– Ved plutselig uventede dødsfall er det vanlig at politiet blir orientert, sier fylkeslege i Trøndelag, Jan Vaage.

Politi og tilsynsmyndigheten skal nå sammen forsøke å avklare hva som har skjedd. Helsetilsynet har besluttet å oversende saken til Fylkesmannen i Trøndelag, da det er mest hensiktsmessig.

– Vi har ikke mottatt noen dokumenter i saken ennå, men vet at kvinnen var kommet til uke 27 i svangerskapet da hun uventet døde ved sykehuset sist lørdag, sier Vaage.

– Kan du si noe om hvorfor hun var innlagt på sykehus?

– Det var ennå en tid til hun skulle føde, så akkurat årsaken til hvorfor hun ble lagt inn tør jeg ikke svare på, sier Vaage.

– Det er alltid alvorlig når unge personer dør, og noen ganger ligger en risiko i bunnen. Om det var tilfellet her blir bare spekulasjoner, sier Vaage.

Fylkeslege Jan Vaage

UNDERSØKER: Fylkeslege Jan Vaage vil nå innhente all dokumentasjon knyttet til dødsfallet.

Foto: privat

Fylkesmannen gjør undersøkelser

Straks Fylkesmannen har mottatt saksdokumentene vil inntaksteamet hos fylkeslegen avgjøre hvordan saken håndteres videre. Teamet består av jurister og leger.

– Journalen blir innhentet og alle andre dokumenter i saken. Vi henter også normalt inn uttalelser fra sykehuset. I noen situasjoner rykker vi ut og intervjuer de som har vært direkte involvert, sier Vaage.

Den avdøde er sendt til St. Olavs hospital for obduksjon, og det er ventet at en foreløpig rapport vil foreligge om kort tid.

Sykehuset Namsos

UVENTET DØDSFALL: Både politiet og fylkesmannen skal nå undersøke nærmere hva som skjedde da ei gravid kvinne i 20-årene og hennes ufødte barn uventet døde ved Sykehuset Namsos lørdag 21. mars.

Foto: Sykehuset Namsos / NRK

Klær til barna

På Marøya er alle preget av det som har skjedd, og familien er rørt over alle som ønsker å hjelpe.

– Folk kommer på døra med klær til barna. Det er fantastisk hvor snille folk er, sier Hans Fredrik Olsen.

– Hvordan går det med din bror?

– Det går litt opp og ned, men han har det fryktelig tungt. Han har kriseteam som han får snakket med, og familien er samlet rundt han her på Marøya. Så vi støtter opp så godt vi klarer.

Mange ubesvarte spørsmål

Familien sitter også med mange spørsmål, for de vet lite om hva som egentlig skjedde på sykehuset.

– Politiet skrev i rapporten at de kommer tilbake med mer informasjon når de har fått gjort jobben sin, sier Hans Fredrik Olsen.

Han er glad de er en stor familie som bor nær hverandre.

– Det er veldig fint, for vi er en godt sammensveiset familie som tar vare på hverandre.

Spleisen han opprettet skal vare i 90 dager, og det kommer stadig inn penger.

– Spleisen skulle ikke veie opp for tapet han har opplevd, men pengene vil jo komme godt med fremover.