Gravid kvinne døde på Sykehuset Namsos

Ei gravid kvinne i 20-årene og det ufødte barnet døde uventet på Sykehuset Namsos.

Sykehuset Namsos

GRAVID DØDE: Både mor og det ufødte barnet døde uventet på Sykehuset Namsos.

Foto: Knut Reitan/NRK

Sykehuset Namsos har varslet Helsetilsynet, fylkesmannen og politiet om at ei gravid kvinne døde på sykehuset lørdag 21. mars. Det ufødte barnet er erklært død. Det går fram i ei pressemelding fra sykehuset.

Kvinnen hadde ikke fått påvist koronavirus, og var heller ikke innlagt på grunn av mistanke om dette, opplyser sykehuset til NRK.

Tragisk

– Dette er en tragisk hendelse som vi plikter å varsle som uventet dødsfall. Sykehuset har i løpet av helgen informerte Helsetilsynet, fylkesmannen og politiet i tråd med våre rutiner, opplyser fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag.

Skogen ønsker ikke å si mer om det som skjedde nå.

– Av hensyn til pårørende og den pågående oppfølgingen av saken, kan vi ikke gi detaljer om hendelsen på nåværende tidspunkt. Mest av alt er vi opptatt av å følge opp pårørende og nær familie, samt vårt helsepersonell som har vært involverte i hendelsen, sier Skogen.

Vil finne ut hva som skjedde

Han sier at sykehusledelsen og de involverte ansatte vil samarbeide med Helsetilsynet, fylkesmannen og politiet.

– Vi vil besvare alle spørsmål så godt vi kan. Som helsepersonell ønsker også vi å finne ut hva som skjedde når kvinnen og det ufødte barnet døde uventet. Vi ønsker å bidra til at alle sider ved hendelsen blir gjennomgått og belyst på en grundig måte. Det er viktig for alle berørte å finne svar på hvorfor hendelsen fikk et slikt tragisk utfall, sier fagsjef Paul Georg Skogen.

Pårørende har lest innholdet og godkjent pressemeldingen.

Siste fra Trøndelag

Trønderske TV-nyheter ved Grete Thobroe

Trønderske TV-nyheter ved Grete Thobroe