Tømte pulverapparat inne på skole

Egge barneskole har fått store skader etter at en person tømte et pulverapparat inne i bygningen.

Hærverk Egge

Slik ser skolen ut etter at et person tømte et pulverapparat inne i bygningen.

Foto: Politiet

– Det var flere ungdommer på stedet da politiet kom, men det skal være én som har utøvd skadeverket, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Stig Rune Sagen.

Hvor omfattende skader det er på skolen vet ikke politiet, men det skal være spruta mye pulver inne i bygget. Skolens ledelse er orientert om hærverket.

– Det må rengjøres en del. Det vil nok ta litt tid å få bort alt. Om det blir skole mandag vet jeg ikke. Det får skolen nesten ta stilling til, sier Sagen.

Stengt mandag

– Skolen blir stengt for 3. – 4. – 5. – 6. og 7.trinn mandag 3.april grunnet rengjøring etter hærverket. 1. og 2. trinn + SFO går som normalt nå på mandag. Disse trinnene er ikke berørt av skadene, opplyser Kjell Olav Vikan, inspektør ved Egge barneskole.

Fra tirsdag blir det normal drift igjen.

Fikk mindre skader

Politiet har fått navnet på vedkommende som har gjort skadeverket. De har foreløpig ikke vært i kontakt med vedkommende ellers hans foreldre.

– Vi kommer nok til å prøve å komme i kontakt med han i løpet av formiddagen, sier Sagen.

Én av dem som var til stede tok seg en tur til legevakta etter å ha fått mindre skader da pulverapparatet ble tømt.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet vet ikke hvorfor ungdommene var samlet på barneskolen lørdag kveld. Men sier det kan være i forbindelse med en fotballcup i området.