Gytkjær-show senket Viking

Samtidig som Rosenborg befestet sin posisjon som serieledere, sørget Christian Gytkjær for å trone toppscorerlista og senke Viking i egen lekegrind.

gytkjær

Christian Gytkjær har virkelig funnet scoringsformen denne sesongen.

Foto: Kristian Jacobsen, Johansen, Carina / NTB Scanpix

For 25 år siden på nøyaktig denne datoen tapte Rosenborg 2-1 for Viking i Stavanger. Den gangen var Kåre Ingebrigtsen ute på gressmatta selv og måtte skuffet innse at Stavanger-oppholdet endte poengløst. I kveld stod han på sidelinja og førte Rosenborg til nok en ny seier i eliteserien.

– Vi gjennomfører en veldig bra bortekamp. Alle forventer at vi skal stupe ut og være helt spinnville fra start, men for oss handler det om å få Viking til å springe for å slite dem ut. Da kommer scoringene, sier trener Ingebrigtsen.

De Lanlay til sykehus

Rosenborgs kantspiller Yann-Erik de Lanlay fikk ikke mer enn et drøyt kvarter på banen før han fikk en skikkelig trøkk etter en duell med Samuel Adegbenro.

Han ble liggende og vri seg i smerter etter sammenstøtet og måtte omsider hinke ut av banen. Rosenborgspilleren ble deretter kjørt til sykehus for en medisinsk sjekk.

Kort tid etter at Elbasan Rashani erstattet de Lanlay kommer Vikings største sjanse. Adegbenro kommer seg forbi Jonas Svensson og trekker seg ned mot dødlinja.

Innlegget blir slått presist mot Björn Daniel Sverrisson på bakerste stolpe som også kommer til avslutning. Islendingen treffer godt, men Rosenborgkeeper Adam Larsen Kwarasey sørger for å holde buret rent.

Bombesikker Ingebrigtsen: – Gytkjær blir toppscorer

Christian Gytkjær stod med elleve scoringer for de hvitkledde før kveldens oppgjør i Stavanger der han banket inn to lekre scoringer for trønderne.

– Christian blir toppscorer i eliteserien i år, sier Ingebrigtsen bestemt.

Den første scoringen kom 73 minutter inn i kampen etter en solid Rosenborg-kontring.

Kampens andre mål kom kun fem minutter senere.

– Det er deilig. Jeg har jobbet hardt for dette, sier Gytkjær til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..