I oktober kommer den verdensberømte kokken Gordon Ramsay til Lerkendal i Trondheim. Etter flere spørsmål om å komme til Norge, lot han seg til slutt friste av en uimotståelig pakke.
– Den høye kvaliteten på råvarer fra Norge og lokale varer fra Trøndelag var noe som trigget Ramsay. Han har spesielt latt seg friste av utvalget av sjømat og oster fra regionen, sier hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, Bjørgvin Thorsteinsson, til NRK.no.
- Les også: Fritt fram for RBK-hotellet
Elsker fotball
Ramsay er også ihuga fotballfan, og hotellets nærhet til Lerkendal og samarbeidet med fotballklubben gjorde ham meget interessert. Ramsay kjenner til Rosenborg fra Champions League.
– Ramsay er invitert til å trene med Rosenborg og besøke Brakka. Han har også fått RBK-drakt med Ramsay og sitt lykketall tre på ryggen, forteller Thorsteinsson.
Thorsteinsson er både kokk og fotballfan, og gleder seg til å tilbringe en kveld med Ramsay.
– Det skal også trekkes inn unge kokker og servitører som kan jobbe sammen med ham. Det er en gulrot i en opplæringsprosess å få lære av verdens mest kjente kokk, sier Thorsteinsson.
Eksklusiv bankett
Ramsay skal tilbringe ett døgn i Trondheim. Scandic Lerkendal vil arrangere en bankett hvor Ramsay for første gang kombinerer kokekunst med et inspirasjonsforedrag.
– Han skal dele av sin enorme erfaring og lære gjestene hvordan man bygger sterke team, sier Thorsteinsson.
Det vil bli mulig å kjøpe et begrenset antall billetter til banketten. Gordon vil være til stede hos gjestene under middagen samtidig som han er aktiv på kjøkkenet og instruerer kokkene, sannsynligvis med det tydelige språket han er kjent for.
– Han deltar også i selve forberedelsene av menyen, står på scenen under banketten og mingler med gjestene, sier Thorsteinsson.
Flere stjernekokker
Det blir servert en fireretters middag på banketten, basert på råvarer fra Trøndelag hvor Ramsay selv har satt sin signatur på menyen.
– To av hans stjernekokker flys inn to dager i forveien for å jobbe på kjøkkenet med Scandics kokker. Det blir en happening uten like, sier Thorsteinsson.
Liker ikke Ramsays kjefting
Daglig leder ved To Rom og Kjøkken i Trondheim, Roar Hildonen, mener Ramsay er en av verdens mest kjente kokker, men han liker ikke oppførselen hans på "Hell's Kitchen".
– Jeg liker ikke at han hyler og kjefter så mye, unge folk får virkelig kjørt seg på programmet. Likevel har jeg selv vært med på en TV-produksjon, og vet at det lages mer drama enn hva som skjer i virkeligheten, sier Hildonen.
Kokken mener Ramsay frehever hvor viktig det er å spise ordentlig mat uten masse tilsetninger og at han gjør en viktig jobb for folkehelsen. Derfor synes han det er stas at stjernekokken nå kommer til Trondheim.
– Vi har fantastiske råvarer i Trøndelag, og man skal ikke se bort fra at Trondheim får oppmerksomhet på sikt etter besøket. Hvis han får opplevd byen fra sin beste side, vil dette være svært positivt fremover i tid, sier Hildonen.