NRK Meny
Normal

Lokket til Norge av RBK og lokale råvarer

21. oktober kommer en av verdens mest kjente kokker til Trondheim. Gordon Ramsay fra "Hell's Kitchen" skal lage bråk på det nye hotellet på Lerkendal.

USA/ Chef Ramsay, star of new program Gordon Ramsay: Cookalong Live, whips egg whites at press tour in California

Den verdensberømte kokken klarte til slutt ikke si nei til å besøke Trondheim.

Foto: FRED PROUSER / REUTERS

I oktober kommer den verdensberømte kokken Gordon Ramsay til Lerkendal i Trondheim. Etter flere spørsmål om å komme til Norge, lot han seg til slutt friste av en uimotståelig pakke.

– Den høye kvaliteten på råvarer fra Norge og lokale varer fra Trøndelag var noe som trigget Ramsay. Han har spesielt latt seg friste av utvalget av sjømat og oster fra regionen, sier hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, Bjørgvin Thorsteinsson, til NRK.no.

Elsker fotball

Gordon Ramsay

Stjernekokken på Old Trafford i forbindelse med Soccer Aid 2014.

Foto: Jon Super / Ap
Ingrid Espelid Hovig og Gordon Ramsay

Gordon Ramsay hilste på vår egen stjernekokk, Ingrid Espelig Hovig, under Gladmatfestivalen i Stavanger i 2010.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Ramsay er også ihuga fotballfan, og hotellets nærhet til Lerkendal og samarbeidet med fotballklubben gjorde ham meget interessert. Ramsay kjenner til Rosenborg fra Champions League.

– Ramsay er invitert til å trene med Rosenborg og besøke Brakka. Han har også fått RBK-drakt med Ramsay og sitt lykketall tre på ryggen, forteller Thorsteinsson.

Thorsteinsson er både kokk og fotballfan, og gleder seg til å tilbringe en kveld med Ramsay.

– Det skal også trekkes inn unge kokker og servitører som kan jobbe sammen med ham. Det er en gulrot i en opplæringsprosess å få lære av verdens mest kjente kokk, sier Thorsteinsson.

Eksklusiv bankett

Ramsay skal tilbringe ett døgn i Trondheim. Scandic Lerkendal vil arrangere en bankett hvor Ramsay for første gang kombinerer kokekunst med et inspirasjonsforedrag.

– Han skal dele av sin enorme erfaring og lære gjestene hvordan man bygger sterke team, sier Thorsteinsson.

Det vil bli mulig å kjøpe et begrenset antall billetter til banketten. Gordon vil være til stede hos gjestene under middagen samtidig som han er aktiv på kjøkkenet og instruerer kokkene, sannsynligvis med det tydelige språket han er kjent for.

– Han deltar også i selve forberedelsene av menyen, står på scenen under banketten og mingler med gjestene, sier Thorsteinsson.

Flere stjernekokker

Det blir servert en fireretters middag på banketten, basert på råvarer fra Trøndelag hvor Ramsay selv har satt sin signatur på menyen.

– To av hans stjernekokker flys inn to dager i forveien for å jobbe på kjøkkenet med Scandics kokker. Det blir en happening uten like, sier Thorsteinsson.

Liker ikke Ramsays kjefting

Roar Hildonen restauranteier To rom og kjøkken

Daglig leder ved To Rom og Kjøkken, Roar Hildonen, tror Ramsays besøk kan være viktig for Trondheims fremtid.

Foto: Jon Arne Hoff Johansen / NRK

Daglig leder ved To Rom og Kjøkken i Trondheim, Roar Hildonen, mener Ramsay er en av verdens mest kjente kokker, men han liker ikke oppførselen hans på "Hell's Kitchen".

– Jeg liker ikke at han hyler og kjefter så mye, unge folk får virkelig kjørt seg på programmet. Likevel har jeg selv vært med på en TV-produksjon, og vet at det lages mer drama enn hva som skjer i virkeligheten, sier Hildonen.

Kokken mener Ramsay frehever hvor viktig det er å spise ordentlig mat uten masse tilsetninger og at han gjør en viktig jobb for folkehelsen. Derfor synes han det er stas at stjernekokken nå kommer til Trondheim.

– Vi har fantastiske råvarer i Trøndelag, og man skal ikke se bort fra at Trondheim får oppmerksomhet på sikt etter besøket. Hvis han får opplevd byen fra sin beste side, vil dette være svært positivt fremover i tid, sier Hildonen.