Skapte landeplage med sangen «Trønder» – nå kommer en ny låt

Gjengen bak den fylkeskommunale hiten har hivd seg rundt og laget en musikkvideo om hvordan vi sammen kommer oss gjennom koronakrisen.

De hadde suksess med låten «Trønder», om det sammenslåtte fylket. Nå kommer koronasangen «Vi kjæm tebake» – om lengselen tilbakte folkerike gater i Trondheim.

STENGT UTE OG STENGT INNE: For to år siden slapp Trøndelag fylkeskommune låten «Trønder» som raskt ble en hit. Nå håper gjengen bak at den nye låten «Vi kjæm tebake» skal si noe fint om oss mennesker – i den rare tiden vi nå lever i. (Tekst/musikk: Mads Bones/Kyrre Havdal. Film: BERRE kommunikasjonsbyrå)

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Vi har jo ingen svar, unntatt ett. Det er at vi kommer tilbake, sier skuespiller og låtskriver Mads Bones.

«Vi kjæm tebake» heter den nye låten som skal gi nordmenn håp og glede i koronakrisen.

For to år siden slapp de låten «Trønder» da Nord- og Sør-Trøndelag ble slått sammen til Trøndelag. Låten ble nærmest en landeplage, elsket av folk over hele landet. På under to døgn hadde musikkvideoen over 500.000 avspillinger.

Nå håper de å skape samme entusiasme rundt sin nye låt.

En kjærlighetserklæring til byen og folket

– Det eneste vi tenker på er å treffe den riktige nerven. Selvfølgelig vil vi at den skal nå så mange som mulig, men det er utenfor våre hender, sier Kyrre Havdal, som har laget melodien.

Mange kjente trøndere dukker opp i musikkvideoen som viser litt av den merkelige tiden vi nå lever i – med mange stille og folketomme gater og velkjente steder i Trondheim.

Mads Bones, Juleevangeliet

SUKSESS: Skuespiller Mads Bones var med å skape suksessen «Trønder». Nå har han skrevet teksten til den nye låten.

Foto: Kjartan Ovesen

Savner folkelivet

Ideen til låten og musikkvideoen kom på et nettmøte for to uker siden. På tampen av møtet diskuterte de hvor tomt det var i Trondheim og hvor mye de savnet folkelivet.

– Nidarosdomen, Lerkendal og teateret ligger der forlatt. Vi har en vår i blomstring som vi skyr. Det er en sår følelse, sier Bones.

Ut fra disse tankene, fant trioen ut sammen at de måtte lage en låt som kunne skape håp, optimisme og glede over å tenke på at alt ville bli normalt igjen – en dag i fremtiden.

– Parkene skal fylles igjen, Granåsen skal være stappfull, det skal være full sal på Trøndelag Teater, Lerkendal skal juble over seriemesterskap. Vi kommer tilbake.

Intervju over internett med Mads Bones, Lasse Berre, Kyrre Havdal og Myrtoula Røe.

SAMMEN – PÅ NETTET: For å få intervjuet alle involverte, ble intervjuet gjort over internett. Lasse Berre (til v.), Kyrre Havdal, Mads Bones og Myrtoula Røe.

Foto: NRK

– Et håp og følelse av samhold

Da Mads Bones og Kyrre Havdal hadde laget låten, fant de fort ut hvem de ønsket skulle synge den. Det ble det unge sangtalentet Myrtoula Røe.

– Det er en ære å få være med på noe som jeg syns er veldig viktig. Noe som kan gi et håp og følelse av samhold, for det er mange som føler seg ensomme, sier hun.

Hun håper låten kan gi glede, og føler seg heldig som får muligheten til å bidra.

– Alt man kan bidra med musikalsk eller kreativt, er viktig å gjøre. Man må gjøre det man kan i en slik situasjon. Vi som er kreative sjeler kan sitte hjemme og skape hver for oss, sier Røe.

Petter Northug i musikkvideoen "Trønder"

MANGE KJENDISER: Petter Northug er en av flere kjendiser som er med i musikkvideoen til låten «Trønder» som ble sluppet i 2018.

Hivde seg rundt – laget på 14 dager

– Nå trenger vi et budskap med håp, sier Lasse Berre som er produsent for filmen.

Han kjenner selv på savnet av folk i gatene i Trondheim, og tror mange vil sette pris på en musikkvideo som viser at det skal bli bra igjen.

– Det er en sang om håp og også en trygghet om at vi kommer tilbake igjen. Byen kommer tilbake igjen.

De har holdt god avstand når de har filmet og fulgt alle forholdsregler. Selv med strenge restriksjoner, har de klart å skape en musikkvideo på kort tid.

– Hele produksjonene har tatt en og en halv uke. «Trønder» ble produsert på 14 dager den også, sier Berre.

Det var Trøndelag fylkeskommune som slapp låten «Trønder». Den nye sangen «Vi kjæm tebake» slippes av Trondheim kommune.

Fotograf Lasse Berre

KJAPP PRODUKSJON: Produsent for musikkvideoen, Lasse Berre, sier musikkvideoen er spilt inn og laget på under to uker.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Status Norge

Sist oppdatert: 27.05.2020
8383
Smittet
34
Innlagt
235
Døde