Giske vil gjøre Rockheim like stor som Domen

Næringsministeren vil spytte inn mer penger i det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock.

Rockheim i Trondheim og Trond Giske

Næringsminister Trond Giske håper at Rockheim kan trekke like mange turister som Nidarosdomen i fremtiden.

Foto: Alley, Ned/fotomontasje NRK / SCANPIX

Trond Giske mener at Rockheim ikke har fått ut sitt fulle potensial, og nå ønsker han å gjøre sitt for å gjøre rock og reiseliv til en god kombinasjon.

– Rockheim kan bli Trondheims mest besøkte attraksjon ved siden av Nidarosdomen. Vi har lykkes i å gjøre Rockheim kjent i Midt-Norge, men det er ennå ikke godt nok kjent i landet, sier næringsministeren til Adresseavisen.

Gode turistmuligheter

Giske mener området rundt opplevelsessenteret ser lovende ut for fremtiden, med kort avstand til cruiseskip og spennende planer for hotell. Ifølge Adresseavisen vil han derfor fortsette å gi penger til Rockheim, selv om han ikke lenger er kulturminister.

– Hadde jeg fortsatt som kulturminister, skulle jeg gjerne ha brukt mer penger på Rockheim, men nå gjør jeg det i stedet som næringsminister, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Utstilling på Rockheim i Trondheim

Giske mener at Rockheim kan trekke til seg både nasjonale og internasjonale turister med sin moderne utstilling.

Foto: Geir Mogen/Rockheim

– Finnes ikke noe lignende i Europa

Næringsdepartementet bruker en kvart milliard hvert år på å fremme norsk reiseliv, men Giske vil ikke si noe om hvor mye penger han har tenkt å bruke på Rockheim og området rundt opplevelsessenteret på Brattøra i Trondheim.

Han mener at pop- og rockmuseet også kan fenge andre enn nordmenn.

– Opplevelsessenteret er spesielt egnet for å kobles til reiseliv av flere grunner. Det er Norges mest moderne museum, og har tema som er interessant for folk i alle aldre. Kanskje spesielt nordmenn, men også utenlandske turister siden det ikke finnes noe lignende i Europa. For eksempel kjenner tyskerne til Wenche Myhre og danskene Åge og Aqua-Lene, sier Giske.

Nå vil næringsministeren ta kontakt med fem til ti andre museer i landet for å se om de kan utvikle et pilotprosjekt som knytter sammen kultur og næring.