Hopp til innhold

Knallåpning for Rockheim

Det nasjonale opplevelsesenteret for pop og rock i Trondheim slår an. Tallet på besøkende sprenger selv de villeste drømmer.

Etter denne helga har de hatt besøk av 38.000 mennesker siden åpninga for litt over to måneder siden. De ville vært fornøyd med 20.000 fram til jul, et tall de passerte for to uker siden.

– Vi er overveldet, dette har jeg aldri drømt om, sier prosjektleder for Rockheim, Arvid Esperø.

Oppdemmet behov

Esperø tror folk strømmer på fordi et opplevelsessenter om pop og rock rett og slett har manglet.

– Savnet for et sted som tar populærkulturen på alvor og viser den fram på lik linje med andre kulturer, har vært stort, sier han og tror måten de har laget utstillingene er riktig.

Han virker opprømt og fornøyd. Nå er de i gang. Besøkende kommer ofte i grupper som de organiserer selv, grupper som drar ned dit og er fra morgen til kveld, spiser middag og får med seg mye. Det viser en stor interesse for prosjektet.

Knallhardt arbeid

Men suksessen har også en pris. Det er ikke tvil om at besøkstallene er langt større enn det Rockheim er bemannet for.

– Det betyr hardt arbeid hele tida. Vi kan ikke annet enn å bøye oss i støvet for de ansatte som står på, sier Esperø. Han håper bemanninga kan øke litt og at Rockheim kan kjøres for fullt gjennom alle årets sesonger.

– Men hva når nyhetens interesse er over. Klarer dere å holde trykket?

– Undersøkelser fra Europa viser at museum og opplevelsesenter har en nådetid før interessen faller. Den er på ett og et halvt til to år. Da må nye tiltak settes inn, sier Esperø.

Lang kø inn til Rockheim
Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK