Hopp til innhold

Nasjonalromantisk fra TrondheimSolistene

Folketoner er stikkordet når TrondheimSolistene gir ut ny plate. Spekteret er bredt, med alt fra Grieg til svensk nøkkelharpe.

TrondheimSolistene

TrondheimSolistene satser friskt med sin nye plate «In Folk Style».

Foto: Jørn Adde

Trondheimssolistene får en travel periode framover. De slipper de ny plate, skal turnere i Kina, og gjøre konserter i Norge.

På den nye plata har de utvidet besetningen, med den svenske solisten Emilia Amper på nøkkelharpe og den kjente norske folkemusikeren Gjermund Larsen.

– Tanken bak prosjektet er folketonestil i ulike tidsbilder. Vi synes det er et naturlig bindeledd mellom Edvard Gierg og folkemusikk. Emilia Amper og Gjermund Larsen er spennende musikere som slår godt an, sier kunstnerisk leder, Øyvind Gimse i TrondheimSolistene til NRK.no.

Nært forhold til Grieg

Holbergsuiten av Edvard Grieg er også med på den nye utgivelsen, til tross for at orkesteret har spilt inn det kjente stykket flere ganger tidligere.

– Holbergssuiten av Grieg er et stykke vi har et sterkt og nært forhold til. Spesielt interesserte kan jo ha glede av å sammenligne de gamle utgivelsene og den nye, sier Gimse.

Satser internasjonalt

Orkesteret har tidligere tatt med seg Emilia Ampers nøkkelharpe til Brasil, og folketonene til Gjermund Larsen til Hellas med stort hell.

Nå går turen til Kina, hvor orkesteret skal turnere i mai og juni. TrondheimSolistene er grunnpilaren i kulturprogrammet under Norges dag på EXPO 2010 World i Shanghai 28. mai.

Spennende vår


På turneen lanserer orkesteret den nye plata som har fått navnet «In Folk Style». Den nye plata er oppfølgeren til orkestrets Divertimenti, som har blitt nominert til Grammy tre ganger.

– Det skjer store ting fremover. Plateutgivelse og profilering utenlands, som er veldig viktig for oss. Det blir en travel, men spennende vår sier daglig leder Steinar Larsen i TrondheimSolistene.