Funnet døde i badestamp

Politiet har ennå ingen formening om hvorfor en 41 år gammel kvinne kunne drukne i badestampen, der hun ble funnet død sammen med sin 55 år gamle fetter.

To oppdalinger funnet døde i badestamp

De to omkomne ble funnet i en vedfyrt badestamp.

Foto: Tor Aage Hansen / NRK

En 41 år gammel kvinne og en 55 år gammel mann ble funnet døde utenfor en hytte ved Orkelsjøen i Oppdal søndag ettermiddag.

Foreløpig konkluderer politiet med at det ikke har skjedd noe kriminelt rundt dødsfallene.

Druknet

Politiet opplyser at det ikke er funnet tegn til ytre vold på de omkomne. Resultatet av den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den 41 år gamle kvinne døde av drukning, mens dødsårsaken til den 55 år gamle mannen er usikker.

Det er ingen mistenkte i saken og det er så langt ingen indikasjoner på at andre personer var involvert i tilknytning til dødsfallene.

Begge de omkomne er opdalinger. De etterlater seg tilsammen flere barn. Noen av dem er i skolealder.

Lederen for kommunens kriseteam, Rolf Kristian Mathisen sier lokalsamfunnet er sjokkert over dødsfallene.

Artikkelen fortsetter under artikkelen:

To oppdalinger ble funnet i badestamp
Foto: Tor Aage Hansen / NRK

Funnet av forbipasserende

De to ble funnet i en vedfyrt badestamp utenfor hytta til en av de avdøde. Så langt er det uklart hva som hendte og som fikk et så fatalt utfall.

Politiet har i løpet av disse to dagene avhørt en rekke vitner som var sammen med de to avdøde lørdag kveld og natt til søndag. Politiet opplyser at det gjenstår flere vitneavhør og at de venter på endelig resultat av de tekniske undersøkelsene.

Flere badestampulykker

Dødsfallene på Oppdal er ikke første gang liv har gått tapt i en badestamp.

I november 2005 ble en 23 år gammel polsk statsborger funnet omkommet i en badestamp på verandaen til ei hytte Skeistølen i Gudbrandslalen.

Ett år før, i november 2011 døde en mann fra Alta på samme måte.

I september 2003 omkom en 42 år gammel kvinne fra Ytre Namdal i en badestamp som samboeren hadde snekret på parets hytte.

Det som skiller dødsfallene i Oppdal fra tidligere ulykker er at de tidligere omkomne har vært alene i badestampen da de døde.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.