Fulle hus hver kveld

Trøndelag Teater har slått alle tidligere publikumsrekorder. Teateret har i 2006 hatt et billettsalg de ikke har sett maken til.

Berlinerpoplene
Foto: Trøndelag Teater

Det er musikalversjonen av Les Miserables og selvfølgelig dramtiseringen av Berlinerpoplene som har gjort året 2006 til et rekordår for 2006 for Trøndelag Teater.

I teaterets 70-årige historie er det ikke solgt så mange billetter som i år.

 Når året er omme kan teatersjef Otto Homlung se tilbake på et salg i overkant av 140.000 solgte billetter

- Det har vært jevnt over godt besøk på samtlige forestillinger, også de smale forestillingene på de små scenene våre. Men det er klart at Les Miserables med 138 utsolgte hus og Berlinerpoplene med foreløpig 45 fulle hus, er lokomotivene våre, innrømmer Holmung

Mer nytt og dristig

"Bare må ha det" er et eksempel ny lokal dramatikk som gikk for utsolgte hus ved teatert.

Martin Nordvik har som teaterkritiker i Adresseavisen fulgt Trøndelag Teater i en årrekke. Han er glad for suksessen, men savner likevel distrighet i repertoar-valg.

-  Det man etterlyser når man er litt spesielt interessert i teater, det er jo et og annet dristig eksperiment formmessig eller innholdsmessig. Man etterlyser også noe mer provoserende fordi det ville stimulere til mer debatt omkring teateret som man i lengden ville være tjent med på begge sider, sier Martin Nordvik til NRK Trøndelag.