Hopp til innhold

Frida (11) ble forlatt av skolebussen

Selv om Frida Slørdal (11) viste frem skriftlig bekreftelse fra rektor fikk hun ikke bli med på skolebussen på Hitra.

Fikk ikke være med skolebussen

Frida (11) ble tatt vare på av en bussvakt da skolebussen kjørte fra henne. Busskortet var ødelagt, og skolen var tom for lånekort. Bekreftelse fra rektor var ikke nok for sjåføren.

Foto: Privat

Det var mandag denne uka at Frida (11) måtte se bussen kjøre fra henne. Hennes fire søsken ble med bussen, men med et defekt busskort måtte Frida stå igjen i skolegården. Bussjåføren hadde kjørt henne til og fra skolen gjennom fem år, likevel måtte hun stå igjen da bussen kjørte.

Skoleelevens mamma Monica Glørstad, reagerer sterkt på at skolebussen kjørte fra dattern hennes.

– Jeg ble forbanna da bussvakta ringte. Bussen kunne ha tatt henne med seg. Hvis hun hadde blitt stående alene uten bussvaktas hjelp, så hadde hun nok blitt veldig redd. Det er snakk om små unger dette her, sier hun.

Forbannet på skolebussen

Monica Glørstad er mammaen til Frida, som ikke fikk bli med skolebussen. Hun reagerer på at en skolebuss kan kjøre fra skolebarn.

Foto: Privat

Det var Hitra-Frøya som først omtalte hendelsen.

Fikk underskrift fra rektor

Bussvaktene jobber for å bistå elever i første til fjerde skoletrinn, men denne gangen var elleve-åringen heldig og ble tatt hånd om av henne som var vakt da bussen dro fra skolen.

Frida ventet ved bussen, mens vakta sprang inn på skolen for å hente lånekort, som busselskapet krever ved glemte eller ødelagte busskort.

– Skolen var tom for lånekort, men bussvakta fikk med en underskrift fra rektor som bekreftet elevens tilhørlighet til skolen i Fillan. Sjåføren ville likevel ikke la henne bli med bussen, sier mammaen.

Mener sjåføren utviste skjønn

Det er Boreal Transport Midt-Norge som kjører den aktuelle ruta. Eirik Rambech-Knoff er daglig leder i firmaet, og han mener sjåføren utviste skjønn.

– Vi følger regelverk fra vår oppdragsgiver ATB og må forholde oss til det. Eleven fikk mulighet til å gå inn på skolen å hente riktig bevis sammen med bussvakta. Bussen venta i 6 minutter, men de kom ikke tilbake og da måtte bussen kjøre. Jeg synes vi utøvde skjønn i denne saken og det mener jeg vi er ganske flinke til generelt også, sier Rambech-Knoff.

Har du forståelse for at noen kan mene at dere ikke viser skjønn når eleven hadde underskrift fra skolen og bussvakten gikk god for at hun skulle være med?

– Jeg ser den siden av saken, men vi har altså klare retningslinjer fra vår oppdragsgiver ATB, og vi er opptatt av at barna skal ha en trygg reisevei, påpeker han.

Uheldig situasjon

Kommunikasjons- og markedssjef i ATB Grethe Opsal, omtaler saken som uheldig.

AtB øker antall avganger, sier Grethe Opsal

Grethe Opsal i ATB, omtaler episoden som uheldig. Hun vil nå gå igjennom retningslinjer med operatørene som kjører for ATB.

Foto: NRK

– Dette var en uheldig situasjon, og vi beklager overfor henne som ble frakjørt. Samtidig er dette en vurdering som ble tatt av sjåføren der og da, og han har fulgt retningslinjene. Vi skal gå gjennom rutiner og retningslinjer, for å se på denne saken sammen med operatørene våre, og eventuelt se om vi skal utøve skjønn på en annen måte, sier hun.

Siste fra Trøndelag