Hopp til innhold

Foreslår at hele det sittende RBK-styret fortsetter

Valgkomiteen innstiller på at hele styret i Rosenborg Ballklub gjenvelges. Styreleder Ivar Koteng fikk både kritikk og applaus på medlemsmøtet torsdag kveld.

Kent Ranum, leder i valgkomiteen i Rosenborg Ballklub

EKSTRA ARBEID: Leder i valgkomiteen i Rosenborg, Kent Ranum, sa til NRK at det har vært ekstra arbeid for valgkomiteen denne gangen.

Foto: Roger Myren / NRK

– Vi mener den jobben styret har gjort er god, selv om det har vært et veldig spesielt år i 2018 – med mye utenomsportslig, sier valgkomiteens leder Kent Ranum til NRK.

Årets første medlemsmøte i Rosenborg fant tilfeldigvis sted dagen etter at tvisten med de to tidligere trenerne Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble avsluttet med forlik.

Tidlig i møtet ble det klart at valgkomiteen innstiller på at de fire medlemmene i dagens styre som er på valg, fortsetter:

  • Leif Inge Nordhammer, nestleder
  • Rune Bratseth, styremedlem
  • Marit Collin, styremedlem
  • Fredrik Winsnes, varamedlem

Tror på bedre 2019

Innstillingen fra valgkomiteen er enstemmig.

Ranum vektlegger alt det som går bra i klubben:

– Sju av åtte titler, økonomien er god, og ut fra det vi har fått kjennskap til er det også gode planer for 2019. Jeg tror det blir mye bedre enn i 2018, også på det utenomsportslige, sier valgkomiteens leder.

Styret velges på årsmøtet til Rosenborg torsdag 14. februar.

Ivar Koteng og Erik Hoftun kommer ut av rettssalen der rettssaken om treningssparkingen foregår

RBKs styrelder Ivar Koteng forklarte denne uka seg i retten i rettssaken mot de tidligere trenerne Kåre Ingrbrigtsen og Erik Hoftun (t.h.). I går inngikk partene forlik.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Koteng ikke på valg

Etter det NRK kjenner til, kom det enkelte kritiske spørsmål til styreleder Ivar Koteng på torsdagens medlemsmøte, for håndteringen av trenersparkingen. Men styret og styrelederen fikk også støtte og appluas fra noen av medlemmene.

Koteng er blant dem som ikke er på valg i år. Under fjorårets årsmøte ble han valgt for to år, sammen med styremedlemmene Bård Benum, Vegard Heggem og Synnøve Farstad.

Leder i valgkomiteen i Rosenborg, Kent Ranum, forteller at det har vært ekstra arbeid for valgkomiteen denne gangen.

– Hvor stor betydning har trenertvisten hatt for arbeidet?

– Den har vært en av flere elementer i en helhetsvurdering, svarte han.

De fikk blant annet høre det nye trenerteamet snakke om hvordan laget skulle spille, og styreleder Ivar Koteng forteller om rettssaken med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

– Feigt å backe ut nå

Rune Bratseth er én av dem i dagens styre som er på valg i år. Han bekreftet til NRK tidligere torsdag at han har sagt ja til gjenvalg.

– En av de viktigste årsakene til det, er at vi nettopp tok en ganske dramatisk avgjørelse. Det å backe ut nå, synes jeg er feigt, sier Bratseth.

I tillegg ønsker han å fortsette fordi styret, ifølge ham selv, er svært velfungerende.

– Jeg håper ikke folk blir sjokkert over å høre det. Men styret er godt balansert, med forskjellig kunnskap og kompetanse. Vi trives godt sammen og gir god plass til alle, sier han.

Under rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett ble det kjent at styreleder Ivar Koteng har tatt med Bratseth på flere viktige møter i forbindelse med trenersparkingen.

Rune Bratseth

Rune Bratseth er én av dem i dagens styre som er på valg i år, og som nå er innstilt på gjenvalg.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Må bygge opp omdømmet

Bratseth legger ikke skjul på at styret må jobbe med å bygge opp omdømmet etter et dramatisk halvår med trenersparking og rettssak.

– Omdømmetap vil det alltid være i en slik sak – for begge parter. Vi må sørge for å jobbe med omdømmet fremover, og svare på forventningene som stilles. Det er fint at Rosenborgs verdier ikke bare henger på veggen i brakka.

De er godt kjent også ute blant folk, noe som er utelukkende sunt. Det sørger for at styret alltid utfordres.

Espen Viken, leder i Kjernen

Supporterleder Espen Viken har klare forventninger til RBK-styret.

Foto: Bent Lindsetmo

Klare forventninger

Lederen i Kjernen, supporterklubben til Rosenborg, mener rettssaken mellom Kåre Ingebrigtsen, Erik Hoftun og Rosenborg har vært en skittentøyvask.

– Hvis noen i styret tenker at dette har vært greit, er jeg kritisk, sa Viken til NRK tidligere torsdag.

– Jeg er ikke komfortabel hvis noen i styret ikke tar selvkritikk, fastslo han.

Viken hadde klare forventninger til styret:

– De må være åpne og ydmyke. Jeg forventer at de kommer på banen og legger til rette for at medlemmene kan gi tilbakemeldinger og innspill.