RBK blar opp etter nytt søksmål – slipper rettssak

Rosenborg ble saksøkt for ulovlig oppsigelse og skulle møte sin tidligere sikkerhetssjef i retten denne uka. I dag ble partene enige om sluttavtale.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug på Lerkendal i fjor.

TAUS: Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug, her avbildet på Lerkendal i fjor, ønsker ikke å kommentere forliket.

Foto: Ole Martin Wold

Det er ikke bare signaturen til Åge Hareide Rosenborg har sikret seg i dag. Også tidligere sikkerhetssjef Per Ketil Riisem har signert, men på en avtale av en helt annen karakter.

– Vi har funnet en løsning som jeg tror begge parter er fornøyd med, sier Riisem til NRK.

– Avtalen ble signert i dag, og den medfører at søksmålet er trukket, og at arbeidsforholdet er avsluttet, utdyper han.

Bare halvannet år etter den svært mye omtalte konflikten mellom Rosenborg og trenerduoen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, var det nemlig klart for nye runder i Sør-Trønderlag tingrett for storklubben. Riisem, som også er seniorrådgiver i Trondheim kommune, gikk også til søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver med påstand om ulovlig oppsigelse, men i dag inngikk han altså forlik med RBK.

Sparsom med detaljene

Riisem ønsker ikke snakke om beløpet eller andre detaljer i forliket.

– Hvem tok initiativ til å løse saken før den skulle opp i retten?

– Det vil jeg heller ikke si noe om, svarer den tidligere sikkerhetssjefen.

Riisem jobbet i Rosenborg frem til 27. september 2019, ifølge klubbens årsmelding. Samme dato startet en ny mann med identisk stillingstittel.

– Det forelå en uenighet knyttet til oppsigelsen som endte i et søksmål, er alt Riisem ønsker å si om konflikten.

Nå er seniorrådgiveren glad for å være ferdig med saken.

– Jeg tror det er flott for både Rosenborg og meg å rette blikket fremover, avslutter Riisem.

Det forberedende rettsmøtet var opprinnelig berammet til fredag denne uken. Hovedforhandlingen skulle avholdes 28. og 29. oktober.

Les mer: Også Ingebrigtsen og Hoftun inngikk forlik med RBK

– Dette er uheldig

Adresseavisen-kommentator og Birger Løfaldli kjenner ikke detaljene i saken, men han er tydelig på at det er uheldig at RBK har havnet i en ny rettstvist så kort tid etter saken mot Ingebrigtsen og Hoftun.

– Det er ikke dette Rosenborg skal bruke energi på. Dette er uheldig, både når det gjelder omdømme og energibruk, understreker han.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug ønsker hverken å si noe om forliket eller konflikten som lå bak.

– Ingen kommentar, er hennes eneste reaksjon overfor NRK.

Siste nytt

 • Sikret viktig Brann-poeng

  I kampen ingen kunne tape i bunnstriden i Eliteserien så det lenge ut til at Stabæk skulle vinne 1-0. Så dukket Kasper Skaanes opp på overtid og sørget for 1-1, melder NTB.

  Ett poeng gjør at Brann fortsatt ligger på kvalikplass, nå med 19 poeng. Stabæk er poenget bak, men tre foran Mjøndalen, som tapte hele 0-7 for Haugesund. Alle de tre lagene har åtte kamper igjen å spille.

  cFE6RCViJQQ
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Viking med i medaljekampen

  Kristoffer Løkberg ble matchvinner da Viking slo Strømsgodset 1-0 i Drammen. Dermed er Viking med for alvor og kjemper om medaljene i årets eliteserie. Stavanger-laget er et av seks lag som kjemper om medaljene, selv om avstanden opp til serieleder Bodø/Glimt er på ni poeng.

  Strømsgodset - Viking
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Glimt tilbake på tabelltopp

  En sen utligning så ut til å bli det siste målet i kampen mellom Bodø/Glimt og Sarpsborg, men en straffe sikret Glimt 2-1-seier og tabelltopp i Eliteserien.

  13 minutter tok det før Erik Botheim satte sitt mål nummer 13 for sesongen. Ti minutter før slutt kom utligningen. Jonathan Lindseth kom stupende inn i feltet og stanget inn 1-1.

  Deretter så det ut til at det skulle ende uavgjort, men Ola Solbakken sikret 2-1-seier på straffespark. Hugo Vetlesen ble felt av innbytter Bjørn Inge Utvik.

  – Vi holder de godt unna i store deler av kampen og utligner ganske sent. Da håper vi at vi skal holde det til uavgjort, men så får de det som ser ut som et billig straffespark, sa Lindseth til Discovery etter kampen.

  Botheim
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal